Rátgéber Akadémia
Nemzeti Sportközpontok

Trackateam

KÉPERNYŐHÁTTÉR
RÁTGÉBER AKADÉMIA full hd képernyőháttér
TÁMOGATÓINK
SIPO Patikák Zsolnay Kulturális Negyed MIKROHUNGÁRIA SPORT KFT. Mecsekérc Zrt.
FELNŐTT CSAPAT
PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB
2018. január 02. HÁROM GYŐZELEM ÉS KÉT SZOROS VERESÉG EURÓPA EGYIK LEGERŐSEBB KOROSZTÁLYOS TORNÁJÁN
Három győzelem és két szoros vereség Európa egyik legerősebb korosztályos tornáján Harmadik alkalommal vettünk részt Európa egyik legerősebb korosztályos tornáján, ahol három mérkőzést sikerült megnyerni, valamint kettőt öt pontos különbséggel elveszíteni.


„Harmadik alkalommal vettünk részt Európa egyik legerősebb korosztályos tornáján, amit mindig az adott szezon U14-es korosztályának rendeznek meg. Öt mérkőzést játszottunk, melyből hármat sikerült megnyerni, valamint kettőt öt pontos különbséggel elveszíteni. Idén a régióból alakítottuk ki csapatunkat, melyet hét Rátgéber Akadémiás játékos mellett három dombóvári, egy szekszárdi és egy bajai fiú alkotott” – nyilatkozta Zalay Zoltán.

XV. Bozicni Kup, Zagrab 2017.12.27-29.

1. mérkőzés: Régió válogatott - Dubrava 37-42

Zalay Zoltán: Az első mérkőzés rögtön a házigazdák ellen volt és biztos vagyok benne, hogy ha a későbbiek során találkoztunk volna velük győztesen kerültünk volna ki a csatából. Idomulnunk kellett a kemény és megalkuvás nélküli harcmodorhoz, ami csak részben sikerült.

2. mérkőzés: Grosuplje - Régió válogatott 41-36

Zalay Zoltán: Megilletődötten kezdtünk a torna későbbi második helyezettje ellen, de sikerült nagy hátrányból felállni és megszorongatni őket. Ez a szlovén csapat Magyarországon a kadett kiemelt bajnokságban szerepelne.

3. mérkőzés:Zadar - Régió válogatott 30 -53

Zalay Zoltán: Az elejétől kezdve jól játszottunk és megérdemelten nyertünk ekkora különbséggel. Kezdtünk összecsiszolódni.

4. mérkőzés: Régió válogatott - KK Zagreb 34-31

Zalay Zoltán: Nagyon jó mérkőzést sikerült megnyerni végjátékban, okos érett játékkal. Nagyon értékes győzelmet arattunk.

5. mérkőzés: Crikvenica - Régió válogatott 33-58

Zalay Zoltán: A kilencedik helyről döntött a mérkőzés és a legjobb játékunkat hoztuk, a játék minden elemében föléjük nőttünk.

Nagyon bíztató volt látni, hogy magyar gyerekek milyen hamar tudták adoptálni a nemzetközi szintet mind a technikai, mind az akarat terén. Ami viszont továbbra is gondot fog okozni, az az alkat, mert hosszútávon az ellen potentáltabb. A szlovén csapatok kimagaslottak a tornán, nem véletlenül játszották ők a döntőt. Ami tanulság még, hogy milyen természetes volt minden csapat számára az agresszív kemény védekezés és a gyors ötletes egy-egyre épülő spaceing támadó játék. A magyar edzőtársadalom újra elgondolkodhatna elavult szabályrendszerünkön és neki kéne állni utolérni a nemzetközi trendeket. A mutatott kép, amit a tornán futottunk mutatja, hogy mi is képesek lennénk ezt a szintet folyamatosan hozni, de ahhoz szisztematikus folyamatos műhelymunka kell éveken keresztül.« vissza

VIDEÓK
KOSÁRTÁBOR
Rátgéber László Nemzetközi Kosárlabdatábor
KOSÁR NAPKÖZI
KOSÁRLABDA NYÁRI TÁBOR PÉCSETT
HÍREK

Rátgéber Akadémia a Facebookon

A honlappal együtt egy új Facebook oldalt is létrehoztunk, megtaláljátok baloldalt a Menü alatt, lájkoljátok és adjátok tovább a barátaitoknak is!

Elindult a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Honlapja

Elindítottuk az Akadémia honlapját, melynek folyamatosan bővítjük a tartalmát, hogy mindenről értesüljetek, ami fontos! Nézzetek be hozzánk gyakran!