A hetedik helyért játszunk vasárnap

2019. április 06.
A hetedik helyért játszunk vasárnap Mindent megtett a győzelemért, de végül 7 pontos vereséget szenvedett a Debrecentől a Nemzeti Junior Fiú Bajnokság Döntőjének keresztjátékában a Rátgéber Akadémia csapata. Így a pécsiek vasárnap reggel 9-kor a 7. helyért lépnek pályára a Szolnok ellen.
A csoportja harmadik helyét szerezte meg, így a másik kvartett negyedik helyezettjével, a Debrecennel küzdött meg szombaton a Nemzeti Junior Fiú Bajnokság Döntőjének keresztjátékában a Rátgéber Akadémia csapata.


Felváltva dobálták a kosarakat a felek a találkozó elején, az 5. percben Scherer hármasával a pécsiek kerültek lépéselőnybe, de pillanatokon belül fordított az ellenfél (9-11). Az első játékrész nagyon kiegyenlített játékot hozott, de debreceni előnnyel zárult (22-25).


A második negyedben továbbra sem tudtak elszakadni egymástól a csapatok. Fekete Dávid második hármasával egy ideig a Rátgéber Akadémiánál volt az előny, de 14. perctől mégis a mieink futottak az eredmény után. A nagyszünetre végül 3 pontos Debrecen előnnyel (44-47) vonulhattak az együttesek.


A félidőt követően sajnos nem ment játék Váitséknak, az etap derekán 10 fölé nőtt a hátrányuk (48-59). Ivica Mavrenski tanítványai viszont ismét vissza tudtak kapaszkodni, s a játékrész végére 5 pontra csökkentették a differenciát (58-63).


A zárónegyed pécsi pontokkal indult, az egyenlítés viszont nem akart összejönni. Küzdöttek Vukasék, de jól védekezett a Debrecen és kihasználta a mieink hibáit. A végén még megpróbált a Rátgéber Akadémia egy nagyot hajrázni, de ez sajnos már nem volt elég. A baranyai gárda így 72-79 arányú vereséget szenvedett, így holnap reggel 9-kor a házigazda Szolnok ellen, a hetedik helyért lép pályára.


Rátgéber Akadémia–Debreceni KA 72-79 (22-25, 22-22, 14-16, 14-16)
Rátgéber Akadémia: Fekete 16/9, Váits 16, Borsos 11/6, Scherer 9/3, Vukas 8, Herger 6, Bálint 4, Dervalics 2, Horváth Cs-.


Ivica Mavrenszki: Gratulálok a Debrecennek, jobbak voltak, az egész mérkőzést kontrollálták. Volt pár lehetőségünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, az utolsó ilyen 30 másodperccel a lefújás előtt. Kiválóan védekeztünk, lejárt az 5 másodpercük a labda bedobására, de az időkérésünk után ugyanott folytattuk, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Sok problémánk volt a lepattanózással, nem olvastuk jól a játékot, sok hibát vétettünk, ezért szenvedtünk vereséget.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx