ARANYÉRMES KADETT FIÚ CSAPATUNK!

2019. május 12.
ARANYÉRMES KADETT FIÚ CSAPATUNK! Hosszú utat tett meg a Kadett Döntő fináléjáig csapatunk, keresztjátékban jutottak Branislav Jemc tanítványai az ország legjobb nyolc együttese közé, ahol aztán nagybetűs csapatként csodát tettek a fiúk, és az egész döntőn mutatott fantasztikus játékkal megnyerték a Rátgéber Akadémia első aranyérmét!
Ahogy az elmúlt mérkőzéseken, most is remek rajtot vett csapatunk, 6-0-ra vezettek Bánfiék. Kazy és Staubach pontos büntetői után 12-4-ös pécsi előnyt mutatott az eredményjelző, James Nnaji pedig látványos blokkokkal vetette észre magát. Egy eladott labdából Horváth indult és szerzett ziccert, Meszlényi viszont palánkos triplával válaszolt (15-6)! Kazy 2+1-gyel 12 pontra növelte a differenciát, remek mentalitású, szervezetten és koncentráltan játszó Pécset láthattunk, már 20-6-ra is vezetett csapatunk. A remek első negyed vége 22-8 lett a Rátgéber Akadémia javára.

Bánfi és Kazy ziccerével indult a második negyed, a Vasas 40 másodperc után időkérésre kényszerült. Kazy gólpasszát Bánfi váltotta kosárra, ekkor 28-8-as előny volt a fantasztikusan játszó Pécsnél. Az egész döntőn remek teljesítményt nyújtó Hiezl is megszerezte első két pontját, a Rátgéber Akadémia tartotta a húsz pontos differenciát, Staubach büntetőivel és Kazy ziccerével pedig növelni is tudta (39-15). Csapatunkra továbbra is a nagyszerű védekezés és a hatékony támadás volt a jellemző, 44-24-es állásnál 3 másodperccel a félidő előtt Branislav Jemc időt kért, ebből a támadásból azonban nem sikerült pontot szerezni, így 20 pontos pécsi vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

A harmadik negyedet is csapatunk kezdte jobban, továbbra is szigorú védekezés és pontos, közel 60%-os mezőnystatisztikát mutató támadás jellemezte a Rátgéber Akadémiát, James Nnaji óriásblokkjainak és Kazy triplájának tapsolhatott a Pécsről érkező közönség (55-28). A Vasas időt kért, Dunai és Horváth pedig elkezdték csökkenteni a differenciát, 61-40-nél Branislav Jemc magához hívta tanítványait. Horváth triplája is ült, a negyed 61-45-ös pécsi előnnyel zárult.

Horváth kosarával indult az utolsó negyed, Bánfi Balázs viszont begyötörte faulttal együtt is a palánk alól a duplát. A bónusz büntető kimaradt, míg a másik oldalon Horváth pontos volt a büntetővonalról. James Nnaji 2+1-gyét fontos pillanatban szerezte, a Vasas viszont tovább zárkózott (66-53). Bánfi duplája is nagyon kellett a Pécsnek, Horváth azonban továbbra is hátán vitte a Vasast támadásban. Kazy duplája után a Vasas kért időt (71-57). A Nemzeti Kosárlabda Akadémián időközben véget ért a Kadett Leány döntő, a Szekszárd egypontos győzelmet aratott a Csata ellen, a közönség pedig a nagy eredményjelzőn követhette a soproni történéseket és szurkolhatott a fiúknak. Kazy egy büntetője volt pontos, de James Nnaji leszedte a lecsorgó labdát és vissza is tette a gyűrűbe, Meszlényi ziccerével pedig újra 76-59-re vezetett a Pécs. Mindkét csapat az utolsó erejével küzdött a bajnoki fináléban, Dunai újabb kosara után pedig 13 pontos pécsi előnynél Branislav Jemc kért időt. Egy perc öt másodperc volt vissza a dönt lefújásáig. Dunai újra betalált, most a Vasas kért időt 78-67-nél. Branislav Jemc nagyszerű gesztust tett és az utolsó támadásra becserélte minden játékosát, aki korábban nem lépett pályára. Fantasztikus játékkal, igazi csapatmunkával, az egész döntő alatt egymásért küzdve aranyérmes lett a Rátgéber Akadémia kadett fiú csapata!!!

Kosárlabda Akadémia Pécs-Vasas Akadémia 78-67 (22-8, 22-16, 17-21, 17-22)

Kosárlabda Akadémia Pécs: Kazy 24/3, Nnaji 16, Bánfi 15, Meszlényi 9/3, Staubach 8, Hiezl 6, Rátgéber-, Schmera-, Slézia-, Pifkó-, Vasas.

Branislav Jemc: Még én sem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget tudunk kiharcolni a finálé félidejére, de rengeteg könnyű kosarat szereztünk, játékosaim nagy koncentrációval játszottak, és olyan mentális erőt mutattak, mint soha azelőtt! Csapatként a döntő minden egyes meccsén mi voltunk a jobbak, gratulálok a játékosaimnak az aranyéremhez!


« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!