Rátgéber Akadémia
Nemzeti Sportközpontok

Trackateam

KÉPERNYŐHÁTTÉR
RÁTGÉBER AKADÉMIA full hd képernyőháttér
TÁMOGATÓINK
SIPO Patikák Zsolnay Kulturális Negyed MIKROHUNGÁRIA SPORT KFT. Mecsekérc Zrt.
FELNŐTT CSAPAT
PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB
2018. március 22. A VÁROSHÁZÁN KÖSZÖNTÖTTÉK JUNIOR CSAPATUNKAT
A Városházán köszöntötték junior csapatunkat Harmadik helyen végzett a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Döntőjén a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs, a PEAC-PÉCS és a Rátgéber Akadémia közös U18-as kosárlabdacsapata. A csapat játékosait és edzőit köszöntötte dr. Őri László alpolgármester csütörtök délelőtt a Városházán.


A legjobb vidéki csapatként bronzérmet nyert a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs a Nemzeti Junior Leány Bajnokság Döntőjében. A fordulatos mérkőzésen a Pécs a házigazda DVTK-t győzte le 74-66-ra. „Ahogy a döntő előtt hangsúlyoztam, hogy szerettünk volna a legösszetartóbb, minden nehéz helyzetből felálló csapat lenni a nyolcas döntő mezőnyében. Úgy gondolom, hogy annyira jó társaságot alkottunk, a csapat és a stáb közötti kohézió olyan jól működött, eredménytől függetlenül már nyertünk” – nyilatkozta Hartung Anita, a bronzérmes csapat vezetőedzője, aki így emlékezett vissza a bronzmérkőzésre: A DVTK is hatalmasat küzdött, ahogy mi is, a végén viszont bennünk maradt annyi plusz energia, amivel egy nagy rohamot tudtunk indítani és fordítani tudtunk. Utána hatalmas volt az öröm és a boldogság, mindenkinek elcsuklott a hangja az öltözőben.”


A kiemelkedő eredményt elérő csapatot dr. Őri László köszöntötte a Városházán.
"Nyugodtan mondhatjuk, hogy már hagyománnyá vált a pécsi Városházán azoknak a sportolóknak a köszöntése, akik kiemelkedő eredményeket értek el sportágukban és az egész város büszke lehet rájuk. Szeretném hangsúlyozni, hogy Pécsett, a kosárlabdázás városában különösen fontosak a kosárlabdában elért eredmények, ez különösen igaz a mostani esetben, hiszen az utánpótlás csapatok sikerei azt bizonyítják, hogy nemcsak szép múlja van, hanem szép jövője is lehet a sportágnak Pécs városában. A PEAC-KA által megszerzett érem azt is bizonyítja, hogy nagyon erős utánpótlásképzés zajlik a városban, emellett azt is alátámasztja, hogy jól döntött Magyarország Kormánya akkor, amikor a pécsi beruházást támogatta, amelynek már jól látható jelei is vannak, hiszen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építése a végéhez közeledik. Pécs infrastrukturálisan is 21.századi körülményeket tud biztosítani a kosárlabdával foglalkozóknak, de ez mit sem érne a kiváló utánpótlás nélkül, amelynek szép bizonyítéka a junior leány csapat sikere is, övék a jövő" – mondta köszöntőjében dr. Őri László alpolgármester.


A Nemzeti Junior Leány Bajnokság Döntőjének All Star csapatába beválasztották Radonjic Jelenát, míg a pécsi csapat legjobbja Wentzel Nóra lett. A csapatban rajtuk kívül is több korosztályos válogatott játszik, kifejezetten erős utánpótlás-generációt alkot az együttes. „Nagyon örülök, hogy azok a végzős játékosok, akiknek ez volt az utolsó nagy utánpótlás-tornája, egy ilyen győzelemmel zárhatják le ezt az időszakot, ezt az élményt tudják magukkal vinni. Annak is nagyon örülök, hogy pécsi lányokként érmet tudtunk szerezni. Nagyon sok tehetség van a csapatban, ez az edző feladata, hogy a tehetségeket összekovácsolja és megtanítsa őket arra, hogy a csapat fontosabb, mint az egyén. Nagy jövő állhat a lányok előtt, de még rengeteget kell dolgozniuk, és hinniük a befektetett munkában, mert volt játékosként és edzőként is vallom, hogy az előbb vagy utóbb meghozza a sikert is. Remélem, hogy minél többen itt maradnak ebből a csapatból Pécsen, és a pécsi kosárlabdát fogják gazdagítani” – mondta el Hartung Anita.« vissza

VIDEÓK
KOSÁRTÁBOR
Rátgéber László Nemzetközi Kosárlabdatábor
KOSÁR NAPKÖZI
KOSÁRLABDA NYÁRI TÁBOR PÉCSETT
HÍREK

Rátgéber Akadémia a Facebookon

A honlappal együtt egy új Facebook oldalt is létrehoztunk, megtaláljátok baloldalt a Menü alatt, lájkoljátok és adjátok tovább a barátaitoknak is!

Elindult a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Honlapja

Elindítottuk az Akadémia honlapját, melynek folyamatosan bővítjük a tartalmát, hogy mindenről értesüljetek, ami fontos! Nézzetek be hozzánk gyakran!