Akadémiás ötös az élvonalban

2019. február 11.
Akadémiás ötös az élvonalban Öt Rátgéber Akadémia saját nevelésű játékossal a soraiban ütötte ki péntek este a PEAC-Pécs női élvonalbeli kosárlabdacsapata az ELTE DEAC Újbuda együttesét. Az utolsó percekben Akadémiánk tehetségei, Wentzel Nóra, Tenyér Zsófia, Pucz Eszer, Varga Eszter és Kovács Kitti egyszerre voltak a pályán.
A lányok amellett, hogy már a felnőtt gárdában is egyre több lehetőségeket kapnak, több fronton is helytállnak egy héten, de ez inkább feldobja, mint hátráltatja őket. Elmondásuk szerint nagyon megható és különleges pillanatokat éltek át a pénteki találkozón.

Wentzel Nóra fiatal kora ellenére hétről-hétre a PEAC-Pécs NB I-es csapatának kezdő ötösében találja magát, amit rendszerint meggyőző játékkal hálál meg. A BEAC ellen 8 ponttal, 4 assziszttal és 2 lepattanó összeszedésével járult hozzá kiütéses sikerhez. Szombaton pedig junior gárdánk Kecskeméten aratott 61-43 arányú győzelmében is nagy szerepet vállalt.


Wentzel Nóra: – Fenomenális élmény volt, hogy az Újbuda ellen ismét együtt küzdhettem volt csapattársaimmal. Kicsit déja vu érzésem volt, hiszen juniorban is együtt játszottunk, és nagyon jó volt ismét velük pályára lépni. A junior csapatban is folyamatosan számítanak rám, de edzőim megbeszélik egymás közt, hogy mennyit pihenjek. Én nagyon élvezem a mérkőzéseket, és mindig a maximumot próbálom kihozni magamból.

Tenyér Zsófia is rendszerint pályára lép az élvonalban, s emellett a női amatőr NB I. Piros csoportjában szereplő PEAC-Pécs-Pingvinek húzóemberének számít.


Tenyér Zsófia: – Mikor az utolsó évem következett volna juniorban, akkor hoztak egy olyan szabályt, miszerint elcsúsztatták a korosztályokat, így én már túlkorosnak számítottam. Ezért nekem főként egy különleges érzés, hogy újra együtt lehettem a pályán egykori csapattársaimmal, egy kicsit utánpótlás éveimre emlékeztetett. Szerintem rendkívül jó dolog, hogy a PEAC-nál ennyi fiatal játékos van, és bátran berakják őket, ha az eredmény engedi. Nagyon szeretem ezeket a perceket, mikor csak mi vagyunk a pályán, és hagynak minket együtt játszani.

Junior gárdánk csapatkapitánya, Varga Eszter egy nagyon sikeres félszezonon van túl. Amellett, hogy idén bekerült a PEAC-Pécs keretébe, a juniorokkal megnyerték a kiemelt bajnokság alapszakaszát.

Varga Eszter: – Már az is büszkeséggel töltött el, hogy az év elejétől együtt edzhettem a felnőtt csapat tagjaival, majd az a megtiszteltetés ért, hogy hivatalosan is a keret tagja lettem. Az pedig, hogy a volt junior csapattársaimmal egy NB I. A-s mérkőzésen ennyi néző előtt, ilyen összeállításban pályára léphettem egy nosztalgikus, és egyben órási élmény volt. Ebben az Rátgéber Akadémiának nagy szerepe van, hiszen ez nélküle nem valósulhatott volna meg.


Kovács Kitti és Pucz Eszter szintén idén kerültek be a NB I. A-s csapatba, és egyre több lehetőséget kapnak Meszlényi Róbert vezetőedzőtől. Emellett hétről-hétre kiváló teljesítmény nyújtanak a PEAC-Pécs-Pingvinek együttesében.

Kovács Kitti: – Nagyon örültem neki, hogy azokkal a lányokkal lehetettem egy pályán a felnőtt első osztályban, akikkel felnőttem. Hatalmas élmény volt, megható percek voltak ezek. Az elmúlt években már hozzászoktunk a sorozatterheléshez, de úgy érzem felnőttünk a feladathoz, és tudjuk kezelni.

Pucz Eszter: – Én is nagyon jól éreztem magam a pénteki mérkőzésen. Szerintem az is látszódott, hogy mi öten jól megértjük egymást a pályán, és úgy érzem jól is oldottuk meg a feladatunkat egy felnőtt csapat ellen. Nagy dolog, és sokkal másabb az élvonalban pályára lépni. Elsősorban a védekezésben kell jól teljesítünk ilyenkor, de ha esetleg egy kosár is összejön, annak végképp nagyon örülünk.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube


"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány
Pécs, Megyeri út 74.
GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE
"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink:
+36 20 969 8888

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!