Aranyéremért játszanak a kadett fiúk

2019. május 11.
Aranyéremért játszanak a kadett fiúk Az elképesztő izgalmakat hozó elődöntőben az utolsó két percben 13-0-s rohamot produkált csapatunk, így 81-87-re győzött és döntőbe jutott a Rátgéber Akadémia!
Ismét villámrajtot vett a fantasztikusan kezdő Pécs, ötből négy triplát beszórtak Kazyék, így a negyed felénél 5-15-re vezettek a pécsiek. Meszlényi a Rátgéber Akadémia ötödik hármasát is megszerezte, majd Bánfi passzát ismét Meszlényi váltotta pontokra (11-22). Hajdu két tripláján kívül a Zsíros Akadémia minden pontját büntetőből szerezte ebben a periódusban. Bánfi is betalált a triplavonalon túlról (18-27), de a negyed végén 7 pontra zárkózott a Kőbánya (22-29).

Vasas duplájával jött még közelebb a Zsíros Akadémia, de Kazy gyönyörű ziccerrel válaszolt. Kiegyenlítettebben alakul a második negyed, de Hiezl is elkezdte a pontgyártást, három duplája után 28-37 volt az állás, a Kőbánya időt kért. Pafféri büntetőire ismét Hiezl Balu válaszolt, Rátgéber szerzett labdája után Bánfi dobott középtávolit. A Zsíros Akadémiánál Vasas triplája is beesett, majd Hajdu hármasával 5 pontra zárkózott a Kőbánya (36-41), Branislav Jemc magához is hívta tanítványait. Pifkó is beszórt egy trojkát egy gyönyörű kijátszás után, de Vámos is betalált James Nnaji mellől. A triplapárbajt az üresen hagyott Hajdu folytatta, Meszlényi Róbert 2+1-gyel felelt. A pécsi zóna ellen Vámos szerzett duplát, ezzel 43-47-es pécsi vezetéssel ért véget az első félidő.

A második félidő elején a Kőbánya ismét csak büntetőkből tudott pontokat szerezni, míg pécsi oldalon Nnaji és Bánfi, valamint Pifkó is betalált mezőnyből. Hajdu bedobta ötödik hármasát, Nnaji kosara után viszont ismét Hajdu szerzett könnyű gólt (51-56). Vámos közelijével három pontra megközelítette a Pécset a Kőbánya, Bánfi vonalról elengedett kettese nagyon kellett a pécsieknek. Vámos is betalált távoltól, majd duplájával egyenlített és egy büntetővel a vezetést is átvette a Zsíros Akadémia (59-58). Branislav Jemc időt kért. Hajdu ellenszerét továbbra se találtuk, de Kazy és Rátgéber találatával ismét egyenlő lett az állás. A Kőbányánál Hajdu 24 pontnál tartott, a pécsi oldalon ebben a szakaszban Kazy és Hiezl volt a vezéregyéniség. A negyed vége 68-68 lett.

Vasas kettesével indult az utolsó negyed, Hiezl felelt rá a palánk alól (70-70). Vámos és Vasas is betalált, így a Pécs 74-70-nél időt kért. James Nnaji gyötörte be a labdát faulttal együtt, de a bónusz büntető sajnos kimaradt. Gyorsindításgólt kaptunk, de Nnaji továbbra is uralta a palánk alatti területet, újabb kosarat szerzett (76-74). Vasas 2+1-gyével öt pontra távolodott a Kőbánya, majd Pafféri gólpasszát ismét Vasas váltotta kosárra, így három perccel a lefújás előtt 81-74-re vezetett a Zsíros Akadémia. Branislav Jemc időt kért, és nagy rohamot indított a Pécs: Kazy pedig beszórta a triplát a sarokból Meszlényi passzából, majd Ivanov faultolta Kazyt, technikait is kapott, időt kért a Kőbánya (81-77). Kazy Balázs értékesítette büntetőjét, majd Nnaji ellen is faultoltak, aki egy büntetőt dobott be. James Nnaji hatalmas blokkot adott Vasasnak, majd Vámos faultolta Nnajit, és ki is pontozódott. Bánfi szedte vissza a kimaradt büntetők utáni lepattanót és váltotta kosárra, majd Kazy szerzett labdájából ismét Bánfi dobott ziccert (81-83). A Kőbánya kért időt. Nnaji újra hatalmas blokkot adott, majd a bedobta a duplát (81-85). Kazy mindkét büntetője pontos volt, így 81-87-re nyert és döntőbe jutott a Rátgéber Akadémia!

Zsíros Akadémia Kőbánya-Kosárlabda Akadémia Pécs 81-87 (22-29, 21-18, 25-21, 13-19)
Kosárlabda Akadémia Pécs: Kazy 21/12, Bánfi 19/6, Hiezl 14, Nnaji 13, Meszlényi 8/3, Staubach 5, Pifkó 5/3, Rátgéber 2, Merkl-.

Branislav Jemc: Az egész szezon során rengetegszer veszítettünk a mérkőzés legvégén, most viszont, az egész év egyik legfontosabb meccsén sikerült olyan energiákat és motivációt felszabadítanunk, hogy az utolsó percekben sikerült megnyernünk az elődöntőt. Gratulálok a játékosaimnak, akik nagyon fáradtan hatalmasat harcoltak és döntőbe jutottak!
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!