Az elejét nagyon megnyomtuk

2020. február 29.
Az elejét nagyon megnyomtuk Újabb értékes győzelmet aratott Akadémiánk férfi csapata, amely az első negyedben közel húszpontos előnyt harcolt ki a DEAC U23 ellen, s gyakorlatilag végig ezt a különbséget tartotta.

Nagyon elkapta a rajtot Ivica Mavrenski együttese a debreceniek ellen, s mint később kiderült, ennek nagy jelentősége volt ezen a mérkőzésen. A palánk alatt is jól dolgoztak a fiúk és távolról is pontosan céloztak, ennek megfelelően a 8. percben már tíz pont felett járt a különbség (24-13), ami a negyed végére tizennyolcra hízott. Ekkor úgy tűnt, hogy ha így folytatódik a meccs, kiütéses győzelmet aratunk, s lesz közte negyven is – de nem így történt. Visszaesett a támadójátékunk hatékonysága, nem mellesleg védekezésben is sokat hibát követtünk el: gyakran elrontottuk a váltásokat, nem csoda, hogy Ivica Mavrenski többször is alaposan felemelte a hangját. A harmadik negyedben már faultproblémák is jelentkeztek Benke Krisztiánnál és Meleg Gergőnél, előbbi ki is pontozódott, utóbbi pedig sokat ücsörgött a padon négy hibája miatt.

A problémák ellenére a különbséget nagyjából tartani tudtuk, ellenfelünk egyszer sem tudott visszajönni tíz pont alá (36. perc: 67-55). Végül tizenhét ponttal, 76-59-re nyertük meg ezt a meccset, s ennek köszönhetően továbbra is ott vagyunk a tabella élén.

Csapatunkban öten jutottak tíz pont fölé, de senki sem szórta meg magát úgy istenigazából: Dobrijevic szerezte a legtöbbet, 16-tal zárt, emellett 7 lepattanót tett a közösbe.

Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak! A győzelemmel elégedett vagyok, a mutatott játékkal viszont nem. Fiatal, tehetséges csapatom van, a tapasztalat azonban hiányzik. Jól kezdtünk, ám egy idő után elveszítettük a ritmust, s ezt követően hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok a debrecenieknek, minden jót kívánok nekik a folytatásra!

Kádár Tamás, a DEAC U23 vezetőedzője: – Elég gyenge dobóteljesítményt fogtunk ki ezen a napon, s az ellenfél két magas játékosát nagyon nehezen hatástalanítottuk. Védekezésváltásnak köszönhetően plusz energiákat kaptunk, visszajöttünk, de tíz pont alá nem tudtuk csökkenteni a különbséget. Gratulálok a Pécsnek, további sok sikert kívánok!

 

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–DEAC U23 76-59 (31-13, 14-16, 17-17, 14-13)

Férfi NB I. B Zöld csoport, 24. forduló. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Fülöp Zs., Vukas 15/3, Benke 3/3, Meleg 15/3, Dobrijevic 16. Csere: Váits 1, Rátvay 12, Rosic 12/9, Fekete, Horváth Cs. 2, Mezei, Herger. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

 

További eredmények: Cegléd–Pápa 79-74, Szolnok U23–Eger 79-57.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx