Azért gyere hozzánk, hogy tovább tudj menni!

2019. június 27.
Azért gyere hozzánk, hogy tovább tudj menni! A 2019/2020-as szezonban Ivica Mavrenszki vezetésével NB I. B-ben indul legidősebb utánpótláskorú fiú csapatunk.
„Az NB I. B-s indulási jog mérföldkő Akadémiánk életében, mert ezáltal az utánpótláskorú játékosaink felnőtt megmérettetésen vehetnek részt, ez a tapasztalat pedig nagyon fontos lépcsőfok számukra a professzionális játékossá válásra” – mondta el Zalay Zoltán, Akadémiánk szakmai igazgató-helyettese. Jövő évi U21-es csapatunkban egyetemista és középiskolás korú játékosaink kapnak lehetőséget az NB I. B zöld csoportjában a fejlődésre és bizonyításra. „Azért dolgozunk, hogy minél több NB I. A-s játékos kerüljön ki kezeink alól, ezért nagyon örülünk az MKOSZ azon döntésének is, hogy két év múlva a fiú vonalon is bevezetik az utánpótláskorú játékosok kötelező szerepeltetését az A-csoportos mérkőzések első félidejében. Ezzel csapatonként 3-4 tehetséges magyar fiatalnak adhatnak játéklehetőséget, amely egy nagyon pozitív irány.


/Az U18-as válogatott két tagja, Fekete Dávid és Scherer Bálint, valamint Váits Olivér is nálunk folytatja/

Az NB I. B tehát egy nagyon fontos állomás, hívószavunk középiskolás vagy a felsőfokú tanulmányaikat Pécsett folytató, a kosárlabdázásban pedig nálunk tovább fejlődő játékosaink számára, hogy tőlünk továbbmehetnek, innen felléphetnek a következő lépcsőfokra, az élvonalbeli szerepléshez. Ehhez egyedülálló mikroklímát teremtünk olyan nemzetközileg is elismert szakemberekkel, mint Ivica Mavrenszki és szakmai stábja, valamint világszínvonalú infrastruktúránkkal és személyre szabott képzési rendszerünkkel. A középiskola és az egyetem közötti átmenet megteremtése nagyon fontos feladatunk, mert ilyenkor veszítjük el a legtöbb fiatalt a kosárlabdázás számára, fizikálisan sok fiú ilyenkor még nem érett az A-csoportos szereplésre. Célunk, hogy hídként működjünk az utánpótlásversenyek és az élvonal között, és amint egy játékos felkészült, tőlünk lépjen tovább az NB I. A-ba.


/Meleg Gergő U20-as válogatott is Akadémiánkra szerződött/

Ezért nem csak a zöld csoportban, de az NB I. B U20-ban is szerepelni fogunk, itt főleg a tehetséges, de még nagyon fiatal játékosainknak szeretnénk megfelelő versenylehetőséget biztosítani. Célkitűzésünk pedig az, hogy középtávon feljussunk az NB I. B piros csoportjába, és ez legyen fiú vonalunk csúcsa” – zárta Zalay Zoltán.


/Fülöp Zsombor az egyik visszatérő/

„Nagyszerű érzés, hogy többen visszatérnek hozzánk a "kiöregedett” junior játékosok közül, akik szintén Ivicával dolgoztak éveken keresztül. Ezek a tehetséges játékosok haza jönnek: ismernek bennünket, hisznek bennünk, és velünk terveznek a jövőt illetően, innen szeretnének feljebb lépni. Ez is elismerése az eddigi szakmai munkánknak, annak a háttérnek, amit teremtünk kosárlabdázóinknak évek óta” – tette hozzá Csák Magdolna, Akadémiánk másik szakmai igazgató-helyettese. „Ez a lépés segíti a hosszú távú életpálya-tervezést a legfiatalabbaktól kezdődően. A játékosok láthatják, a rendszerünkön belül milyen lépcsőfokokat kell megugraniuk az alapoktól addig, hogy felkészülten igazolhassanak az élvonalba.


/Benke Krisztián is visszatér/

Ez egy segítség a szülőknek és a most még fiatal kosaras fiúknak, hogy tiszta jövőképet lássanak a középiskolás, majd egyetemi tanulmányaikban és a kosárlabdában párhuzamosan haladva Akadémiánkon. Jelmondatunk az, hogy "Azért gyere hozzánk, hogy tovább tudj menni!" Ennek szellemében továbbra is várjuk azokat a fiatal tehetségeket, akik szeretnének világszínvonalú infrastruktúránkban szakembereink segítségével, napi 5-6 óra egyénre szabott munkával, nemzetközi versenyekkel felkészülni és felkerülni az NB I. A-ba.”


/Herger Salamon, Horváth Csanád és Mezei Máté is aláírt/« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Online adatkezelési tájékoztató | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx