Bátran, agresszíven játszottunk, visszavágtunk!

2019. december 02.
Bátran, agresszíven játszottunk, visszavágtunk! Nagyon szép győzelmet aratott junior fiú csapatunk, amely férfias, nagy csatában győzte le hazai pályán a Budapesti Honvéd „A” együttesét – a fővárosiaknak ez volt a második vereségük, nekünk továbbra is csak egy van.
Jó ránézni a junior bajnokság tabellájára: a Nemzeti Kosárlabda Akadémia áll az élen. Köszönhetően többek között annak, hogy hazai pályán rangadót nyert a mezőny másik erős csapata, a Budapesti Honvéd „A” ellen. Kmézics Zorán tanítványai az egyetlen vereségüket pont a Honvédtól szenvedték el idegenben, így aztán a srácokat fűtötte a vágy, hogy visszavágjanak. Ennek megfelelően álltak ehhez a mérkőzéshez, s bizony szükség is volt arra, hogy mindent beleadjanak. Bátran, agresszíven és koncentráltan kosárlabdáztak, Kazy Balázs felvállalta a vezér szerepét, eksztázisban irányított, játszott, s ez a fajta mentalitás átragadt a többiekre is. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amelyet tizenhárom ponttal megnyertünk, s végül 97-85-ös győzelmet arattunk egy látványos, izgalmas, színvonalas összecsapáson.
Csapatunkban Kazy Balázs extra teljesítményt nyújtott, 35 pontot dobott (72 százalékkal célzott) és 9 lepattanót szerzett, emellett volt 5 kiharcolt faultja is. James Ugochukwu dupla-duplázott, 23 ponttal és 10 lepattanóval zárt, volt 7 kiharcolt faultja és 6 blokkja is.
Kmézics Zorán: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert tudtuk, hogy számunkra ez egy fontos találkozó a folytatást illetően, hiszen ezt a győzelmet magunkkal visszük. A Honvéd otthonában kikaptunk, ezért fűtött minket a visszavágás vágya, látszott a fiúkon, hogy nagyon meg akarják nyerni ezt a meccset. A héten igyekeztünk egy jó taktikát kidolgozni, ám az első félidőben megleptek minket a vendégek azzal, hogy kiválóan céloztak távolról, nyolc triplát dobtak, ami az első mérkőzésen nem volt rájuk jellemző. A nagyszünet után már megoldottuk ezt a problémát. Nagyon örültem annak, hogy az első negyed után a folytatásban remekül szedtük a védő lepattanókat, ellenfelünk alig tudott támadót szerezni. Csak az eladott labdák száma nehezítette meg a dolgunkat, ebben javulnunk kell. Mindenki, aki pályára lépett, megtette, ami tőle telik, gratulálok a fiúknak! Örülök annak is, hogy a szurkolóink élvezték a mérkőzést, és segítettek abban, hogy a csapat átlendüljön a holtpontokon.
   
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Budapesti Honvéd „A” 97-85 (19-17, 26-30, 30-17, 22-21)
Junior fiú bajnokság, 12. forduló. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Kazy 35/12, Staubach 10/6, Séra 1, Bánfi 5, Ugochukwu 23. Csere: Borsos 9, Balaskó 6, Hiezl 5, Zalay 3/3, Rátgéber, Meszlényi. Vezetőedző: Kmézics Zorán.
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!