Diákolimpia-győztes a PTE!

2019. június 27.
Diákolimpia-győztes a PTE! Fantasztikusan szerepeltek 4. korcsoportos csapataink a kosárlabda Diákolimpia országos döntőjén Egerben, a PTE fiú csapata aranyérmes lett, a PTE-s lányok pedig negyedik helyen végeztek. A kadett fiúk közül többeknek ez a harmadik aranyérme a szezonban!
Országos bajnokok lett a 4. korcsoportban a PTE fiú csapata, melynek gerincét akadémiás játékosok alkották. A fiúk a csoportmérkőzések során legyőzték a Hódmezővásárhelyet (76-55), a Kecskemétet (44-69), majd szoros vereséget szenvedtek a Debrecentől (62-69). Ezzel a csoport második helyén végzett a PTE. A keresztjátékban a Zalaegerszeg volt csapatunk ellenfele, Merklék fölényes, 77-93-as győzelmet arattak a zalaiak ellen. A döntőben visszavágott a PTE a Debrecennek, és kiélezett meccsen 62-68-ra nyert, ezzel megnyerte a korosztály Diákolimpiáját. A csapatból két játékosunkat is beválasztottak az All Starba: Merkl Barna és Schmera Gergely is helyet kapott a torna legjobb ötösében. A fiúk közül Merkl Barna, Schmera Gergely és Gulyás Botond is háromszoros bajnok lett, a Nemzeti Kadett Fiú Bajnokság aranyérme után a fiúk megnyerték a 2018/19-es B33 Diákolimpia Döntőjét, majd a 4. korosztály Diákolimpiáját is.


Rendhagyó módon Schmera Gergely anyukáját, Mórocz Veronikát kértük meg az élménybeszámolóra, aki szülőként és szurkolóként élte át a Diákolimpia-győzelmet és az egész szezont. „Nekünk nehéz volt ez a szezon, nagy váltást jelentett, hogy a fiunk elköltözött itthonról, iskolát és várost váltott azért, hogy profi kosárlabdázóvá válhasson. Hosszú év volt nehézségekkel és sok örömmel. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődött és ezért nagyon sokat köszönhetünk az Akadémiának, az egész, Pécsett felépített rendszernek és külön Csák Magdinak. A Diákolimpia más élmény és más szintet képvisel, mint a Kadett Nemzeti Bajnokság, utóbbi a profizmusról, a rengeteg edzésről és fejlődésről szólt, melynek meg is lett az eredménye, hiszen megnyerték a bajnokságot a fiúk. Ehhez képest még két bajnokságban játszottak, a B33-as versenyen Gergőéknek saját maguknak kellett megküzdenie a pályán, ebben a sorozatban is nagyon sokat köszönhettek az Akadémián folyó munkának, de Vati Tamásnak is, aki felkészítette őket, ő adta hozzá azt a szeretetet és kis pluszt, ami a Diákolimpia-győzelemhez kellett. Ez egy egynapos, tömény feszültség volt, hatalmas akaraterő kellett hozzá a srácoknak, de ez az összes bajnokságra igaz: a szív győzött, aki jobban akarta, az nyert. A B33-döntőben meg tudták mutatni azt, hogy kreatívan, önállóan hogyan tudják felhasználni, amit az elmúlt években tanultak. Gergőről tudom, hogy rengeteget fejlődött mentálisan, fizikálisan és játéktudásban is, ehhez hozzá kellett tenni a „régi” szívét és győzni akarását.


A 4. korcsoportos Diákolimpián három nap alatt négy meccset játszottak a fiúk, és ebből egy csoportmérkőzést veszítettek, a Debrecen ellenit. Ez egy jó időben jött vereség volt, az elődöntőben pedig a ZTE ellen kellett játszaniuk, benne a Zalaegerszeg válogatott centerével. Szülőként azt éltem meg, hogy a gyerekem úgy ment fel a pályára, hogy ezt meg kell nyerni, fejben eldöntötte. Sportszerű és jó mérkőzést játszottak, ő és az egész csapat meg tudta mutatni magát és a tudását. Ekkor már nagyon fáradtak voltak, ráadásul a csapat két meghatározó játékosa már betegen lépett pályára az aranyéremért. Végül a profizmus és a győzni akarás döntött, a fiúk húzták egymást, nagyon szép csapatjátékot mutattak. Szülőként nagyon jó volt látni ezt, ez volt az év megkoronázása, a Diákolimpia-arany a tejszínhab. Örömből és nem kötelességből voltak ott egy nagyon hosszú és fárasztó szezon után. Le a kalappal az összes srác előtt, igazi csapatként működtek, az Akadémiáért, saját magukért és az iskoláért is küzdöttek egyformán. Itt igazolódott talán a legjobban az egész év munkája. Három országos bajnoki cím, melyből az utolsó kettőben ők voltak a főszereplők, ezt nem lehet felülírni. Minden tiszteletem a gyerekemé és ezeké a gyerekeké, hogy a szezon végén ezt még véghez tudták vinni. Jövőre ezek a gyerekek alkotják a kadett „A” csapatot, ez szerintem egy nagyon jó előjel, mert egyben van a szívük, csapatként működnek és gondolkodnak.”


A csapat tagjai:
Babits: Merkl Barna, Gulyás Botond, Pályi Dénes
Deák: Sütő Benedek, Ungvári Zsombor
1. Sz. Gyakorló: Schmera Gergely, Pallag Adrián, Horváth Bánk, Dravecz Barnabás, Ábel Zsombor, Gera Ferenc, Huszka Boldizsár
Felkészítő: Vati Tamás

A PTE-s lányok negyedik helyen végeztek, Laczkó Sárát beválasztották az All Starba.
A csapat tagjai:
Babits: Pálfi Veronika, Kovács Adél
Deák: Rituper Míra, Szabó Anna, Takács Panna, Temes Boróka, Eisenmann Hanna, Szegedi Judit, Gyuró Roberta
1.Sz. Gyakorló: Laczkó Sára, Karácsonyi-Domány Liza, Orbán Hajnalka

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!