Digitális átállás a Rátgéber Kosárlabda Akadémián

2020. március 19.
Digitális átállás a Rátgéber Kosárlabda Akadémián A koronavírus-járvány miatt Akadémiánkon új, innovatív munkarendre állunk át, amely során a digitális megoldások veszik át a főszerepet.

Szakembereink nagy energiákat fektetnek abba, hogy olyan, elsősorban videókon megtekinthető oktatási anyagokat állítsanak össze, amelyekkel akadémistáink a kényszerű szünet alatt is tudják fejleszteni fizikai állóképességüket, és, ha a közelükben van szabadtéri kosárlabdapálya, akkor ott tudjanak gyakorolni. A távedzések hatékonyabbá tételéhez olyan digitális megoldásokat használunk, mint a Google Classroom, vagy a kosárlabda-specifikus HomeCourt (https://www.homecourt.ai/).

A képzési program mellett a szakmai munka sem áll meg: csarnokunkban a közelmúltban telepítették – a kosárlabdában Magyarországon elsőként – a PlaySight videóelemző-rendszert (https://playsight.com/), amelynek oktatását online oldottuk meg. A kamerarendszernek köszönhetően az edzésmunka minden apró részlete rögzíthetővé és elemezhetővé válik, ennek segítségével pedig még magasabb szintre emelhetjük a szakmai munkát.

– Világszerte azt látjuk, hogy az adat – és ezek közé a kamerák által rögzített képi adatok is beletartoznak – mindent, így a sportot, azon belül a kosárlabdát is jelentősen átalakítja. Ebből a forradalomból mi sem maradhatunk ki, mert különben végérvényesen lemaradunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kormányzati támogatás jelentős részét olyan megoldások beszerzésére fordítjuk, amelyek lehetővé teszik a világ élvonalához történő csatlakozásunkat – fogalmazott Rátgéber László, Akadémiánk szakmai és stratégiai igazgatója.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia elkötelezett az olyan innovatív megoldások, technikai vívmányok iránt, amelyek lehetővé teszik, hogy csatlakozzunk a világ élvonalához – majd ott is maradjunk.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Online adatkezelési tájékoztató | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx