FANTASZTIKUS GYŐZELEM A DEBRECEN ELLEN!

2019. május 10.
FANTASZTIKUS GYŐZELEM A DEBRECEN ELLEN! Kadett fiú csapatunk nagyszerű első félidővel és brusztolós, kemény második húsz perccel 88-95-re legyőzte a Debrecent, ezzel életben tartva a négybe jutási esélyeket!
Remekül kezdte a mérkőzést a Pécs, szerzett labdákkal operáltak Staubachék, James Nnaji kihasználta a palánk alatti fölényét és csak faultok árán tudta megállítani őt a Debrecen. Bánfi is ponterősen kezdett, a negyed felénél így 6-14 volt az állás a Rátgéber Akadémia javára. 10 pontos pécsi előnynél időt kért a Debrecen. 8-20 után szerezte első kosarát a Debrecen Kalassai révén, de nem vesztett lendületéből a Pécs, gyorsindításgólokkal 16 pontra növelték előnyüket Meszlényiék a negyed végére (12-28).

Technikai hiba miatt állt a játék a második negyed elején, majd Kalassai triplájával indított a Debrecen. Kiegyenlítettebben alakult a második játékrész, bár a pécsiek továbbra is kiválóan lepattanóztak, sok ziccer kimaradt, 21-35-nél pedig Branislav Jemc hívta magához tanítványait. Kalassai középtávoli és közeli dobásaival zárkózott 8 pontra a Debrecen (27-35), majd Kazy törte meg a pécsi kosárcsendet duplájával, szerzett labdából dobott könnyű gólt Bánfi, a koncentráltabb játék meghozta gyümölcsét: ismét komolyabb pécsi előnyt mutatott az eredményjelző 27-44-nél. Kalassai triplával válaszolt a pécsi sorozatra, de a másik oldalon Pifkó is betalált. 4 másodperccel a félidő előtt Branislav Jemc időt kért, de Lovas tripláját nem sikerült kivédekezni, így 33-46-os pécsi előnnyel fordulhattak a csapatok.


Meszlényi és Kazy triplákkal sorjázta a Debrecent a második félidő kezdetén, de Kalassai is távolról volt sikeres, hármasai továbbra is ültek, akárcsak Lovasé (48-58). A szép pécsi megoldások nem maradtak válasz nélkül Madarék oldaláról sem, Lovas újabb hármasánál 57-64-re zárkózott a Debrecen. Hiezl kihagyott büntetői után Bánfi pöccintette be a labdát a kosárba, majd Papy büntetőit követően szintén Hiezl volt sikeres a palánk alól. Meszlényi fontos momentumban talált be távolról Rátgéber gólpasszából, 59-71-nél a Debrecen kért időt. A negyed Kazy kosarával és 60-74-es pécsi vezetéssel zárult.


A Debrecen 7-0-s sorozattal indította az utolsó negyedet, Branislav Jemc időt is kért 67-74-nél. Kazy betalált, de a Pécs eladott labdái megbosszulták magukat, 71-76-ra zárkózott a Debrecen. James Nnaji szerzett faulttal együtt kosarat, a büntető azonban sajnos kimaradt, a lepattanóharcban pedig Bánfi Balázs beütötte a negyedik, majd a következő támadásban az ötödik faultját. James kettesével és Hiezl duplájával pontra nőtt a differencia (72-82), majd ezúttal faultos kosara után a büntetőt sem hibázta el James Nnaji. Hiezl is pontosan büntetőzött, Nnaji közelijével pedig ismét stabilizálta a különbséget a Pécs három perccel a lefújás előtt (74-89). A 37. dobott pontjánál tartó Kalassai betalált közelről, majd faultot harcolt ki a következő támadásban. Ismét tíz ponton belül került a Debrecen, Lovas büntetőjével 81-89 volt az állás, egy emberről eldobott triplával pedig 5 pontra zárkóztak. Nnaji szerzett fontos kosarat a feszült végjátékban, de Lovasnak volt válasza, majd egy eladott labdából Madar volt sikeres (88-91). 57 másodperccel a vége előtt a Pécs időt kért. Nem sikerült a pécsi támadás, de a Debrecen sem szerzett pontot, Nnaji viszont begyötörte a labdát a túloldalon. Kazyt faultolták, mindkét büntetőjét értékesítette, ezzel pedig 88-95-re nyert csapatunk, életben tartva a négybe jutás reményét!

Debreceni KA-Kosárlabda Akadémia Pécs 88-95 (12-28, 21-18, 27-28, 28-21)


Kosárlabda Akadémia Pécs: Nnaji 26, Kazy 20/3, Hiezl 14, Bánfi 12, Meszlényi 10/6, Staubach 8, Pifkó 4, Rátgéber 1.


Branislav Jemc: Hullámzó mérkőzésen voltak kifejezetten jó periódusaink. A végjátékra elfáradtak játékosaim és veszítettek koncentrációjukból, de így is sikerült megszereznünk a győzelmet. Felkészültünk a következő mérkőzésre, szeretnénk legyőzni ellenfelünket és bejutni a legjobb négy csapat közé!


« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!