Habling Larára érdemes lesz figyelni

2019. augusztus 06.
Habling Larára érdemes lesz figyelni Augusztus 22-én kezdődik Szkopjében az U16-os lány Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott a B-csoportban kapott helyet. A FIBA szerint a magyar csapatban elsősorban a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségére, Habling Larára kell majd figyelni.
Egy életre szóló motivációt adhat a pécsi tehetségnek, Habling Larának a FIBA Europe honlapján a közelgő U16-os Európa-bajnoksággal kapcsolatos anyag. Az európai szövetség a tizenhat csapatos mezőnyből tíz játékost választott ki, akikre várhatóan érdemes lesz figyelni, mert remek teljesítményre lehetnek képesek – ők lehetnek a jövő csillagai. Ebben a csillagos tízesben pedig ott van a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, egyben a PEAC-Pécs felnőtt csapatának tehetsége, Habling is, akit néhány mondatban dicsérnek: bár magas, mégis kecsesen mozog a pályán, jól passzol, cselez és dob, írják róla.
– Természetesen nagyon jólesett, hogy engem emeltek ki a csapatból – mondta Habling Lara, aki édesanyja révén értesült a jó hírről. – Nagyon készülünk az Európa-bajnokságra, mindent ki akarunk hozni magunkból, ami bennünk van. Lehetőleg a legjobb négy közé szeretnénk kerülni, de nyilván nem bánnánk, ha egészen a döntőig elmenetelnénk.
– Akadémiánk büszkeségéről van szó, aki a Kiss Virág, Juhász Dorka és Wentzel Nóri alkotta sorba tartozik – fogalmazott Rátgéber László, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. – Az egyik legtehetségesebb pécsi játékosnak tartom, s remélem, hogy idén már be is mutatkozik a PEAC-Pécs színeiben az NB I-ben.
Az U16-os magyar válogatott Olaszországgal, Finnországgal és Oroszországgal együtt a B-csoportba került a tornán. Az első fordulóban, augusztus 22-én a finnekkel csapnak össze Igor Skocovski tanítványai.
Akikre a FIBA Europe szerint érdemes lesz figyelni: Habling Lara (Magyarország), Gisela Sanchez (Spanyolország), Agata Makurat (Lengyelország), Elizabete Bulane (Lettország), Juste Jocyte (Litvánia), Sara Roumy (Franciaország), Eleni Bosgana (Görögország), Kati Ollilainen (Finnország), Julia Franquin (Belgium), Bianca Braikia (Dánia).


http://www.fiba.basketball/europe/u16women/2019/news/exciting-and-loaded-watch-list-for-fibau16europe-in-skopje
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!