Hosszabbításos győzelem a Szolnok ellen!

2019. április 05.
Hosszabbításos győzelem a Szolnok ellen! Hosszabbításba torkolló, bravúros sikert aratott a házigazda ellen a Rátgéber Akadémia csapata a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Döntőjének második csoportmérkőzésén. Ivica Mavrenski együttese a Szolnokot győzte le 83-80-ra.
A Szolnok a MAFC ellen győzelemmel kezdte Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Döntőjének csoportküzdelmeit, míg a pécsiek egy vereséggel nyitottak a Vasas ellen. Így a nagyobb nyomás mindenképp a Rátgéber Akadémia csapatán volt, de egy esetleges sikerrel visszahozhatták az elődöntős álmokat.

Lassan csordogált a mérkőzés az első pár percben, összeszedettebbnek tűntek a mieink, mint az első csoportmeccsen, de majdnem hat perc elteltével – jó védekezésének köszönhetően – a házigazdánál volt az előny (5-11). Ezt követően viszont Vanja Vukas nagyon belelendült, s fantasztikusan irányította társait (az első negyedben 4 gólpasszt osztott ki), az utolsó másodpercben is ő juttatta el a labdát Schererhez, aki egy dudaszós hármassal zárta le az etapot (16-17).

A második játékrész is vendég kosárral indult, így a vezetést is átvették a pécsiek. Harcosan és jól jól kosárlabdáztak a mieink, ami úgy tűnt, kissé megfogta a szolnokiakat – a negyed derekánál öttel vezettek a baranyaiak. Majd Scherer és Fekete vezérletével tovább növelték előnyüket, s 9 pont előnnyel (35-26) mehettek nagyszünetre.

A félidőt követően hamar felzárkózott a Szolnok, két perc elteltével két pontra csökkentette a differenciát (35-33). Ivica Mavrenski ekkor azonnal időt kért, és milyen jól tette! Tanítványai visszatértek a helyes útra, és újra átvették az irányítást. De a játékrész második felében ismét sok volt a pontatlanság, és a harapós szolnokiak fordítani tudtak, de Váits Olivér gyorsindításos kosara után döntetlennel (59-59) fejeződött be az igencsak hullámzó etap.

A utolsó 10 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik gárda sem tudott meglógni a másiktól. Rendívül izgalmas végjátékra volt kilátás, 1 perccel a vége előtt 70-70-et mutatott az eredményjelző. A hajrában a Szolnok kezében volt a győzelem, de egy eladott labdának köszönhetően Bálint egalizált, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadás nagy tempóban indult, nem látszott a fáradtság a csapatokon. Vukas továbbra is nagyszerűen játszott, és pontjaival már a pécsieknél volt az előny (78-75). Akadémiánk tehetségei fejben is jól bírták a kiélezett hajrát, és rendszerint jó döntéseket hoztak. Jutalmuk pedig egy bravúros, 83-80 arányú siker volt a házigazda ellen.

Szép volt fiúk, gratulálunk!

A pécsiek utolsó csoportmérkőzésüket, szintén ma 17 órától a MAFC ellen játsszák. A tét pedig nem más, mint az elődöntő!

Rátgéber Akadémia– Szolnoki KA 83-80 (16-27, 19-9, 24-33, 13-13, 11-8)
Rátgéber Akadémia: Vukas 24/6, Váits 18, Fekete 15/3, Scherer 15/6, Borsos 5/3, Bálint 4, Dervalics 2, Horváth Cs-, Balaskó-, Herger-.


Ivica Mavrenski: Gratulálok a játékosaimnak, bátrak voltak, harcoltak, nem adták fel egy pillanatig sem, ezért tudtunk győzni a hosszabbításban. Most egy kis szerencsével bejuthatunk a legjobb négybe, de ehhez mindenképp le kell győznünk a MAFC-ot délután. Innentől csak erre a mérkőzésre koncentrálunk.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx