Hússzal nyertek a juniorok

2019. december 17.
Hússzal nyertek a juniorok Nem tudták megvalósítani ördögi tervüket a Körmendi Törpördögök: Akadémiánk csapata hazai pályán nagyon magabiztosan, húsz ponttal nyert, s immár tizenkettedik győzelménél tart.
Az erőviszonyok, a tabella állása azt sugallta, hogy hazai siker születik majd. Így is történt, Kmézics Zorán tanítványai megnyerték a körmendiek elleni bajnokit, ugyanakkor – mint mindig – most is meg kellett dolgozniuk a győzelemért. Főleg úgy, hogy sérülés miatt két meghatározó ember, Bánfi Balázs és Bálint Bence hiányzott, Kazy Balázs pedig hasonló okok miatt kevés időt tölthetett a pályán. Az első két negyedben ennek ellenére dominált Akadémiánk csapata, faképnél hagyta ellenfelét, ennek köszönhetően a nagyszünetben már húsz ponttal vezettünk. A harmadik etapban további hat ponttal növeltük a különbséget, az utolsó negyedet viszont a vendégek vitték el, így végül 78-57-as NKA-siker született.
Csapatunkban Hiezl Bálint kiválóan játszott, dupla-duplázott: egyrészt nagyon megszórta magát, 30 pontnál állt meg úgy, hogy mezőnyből tizenhét kísérletéből mindössze hármat hibázott el, ráadásul szerzett 10 lepattanót is. Egyetlen lepattanó hiányzott a dupla-duplához James Ugochukwunak, aki 16 ponttal és 9 lepattanóval zárta a meccset.
Kmézics Zorán: – A sérülések miatt más összeállításban játszottunk, mint amilyenben szoktunk. Voltak jó periódusaink, de voltak olyanok is, amelyeken látszott, hogy hiányzik az összeszokottság. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, szükség van arra, hogy mindenki éles mérkőzéseket játszhasson, így tudnak fejlődni a fiúk.
   
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Körmendi Törpördögök 78-58 (22-12, 19-9, 21-15, 16-22)
Junior fiú bajnokság, 14. forduló. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Balaskó 6, Rátgéber 2, Staubach 2, Kazy 4, Ugochukwu 16. Csere: Hiezl 30, Zalay 3/3, Séra 6, Borsos 9/6, Rákosi, Hidegkuti. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx