Huszonhat válogatott játékos az Akadémiáról!

2019. június 19.
Huszonhat válogatott játékos az Akadémiáról! Évről-évre nő Akadémiánk azon játékosainak, neveltjeinek száma, akik nyáron a válogatottakkal Európa- és világbajnoki megmérettetéseken vesznek részt. Idén 25 korosztályos válogatott és országos kiválasztó-képző meghívó érkezett Akadémiánkra, Kiss Virágnak pedig a felnőtt válogatottban szurkolhatunk a közelgő Eb-n.
Akadémiánk fő célkitűzése a válogatott szintű játékosok nevelése a magyar kosárlabdázás számára, ezért minden évben nagy öröm játékosainkkal egyéni és csapatszinten egész évben keményen dolgozó szakembereink számára, mikor megérkeznek a válogatott meghívók legnagyobb tehetségeinknek.

Női vonalon a felnőtt válogatott kerettagja Kiss Virág, aki az oroszországi selejtező után most léphet először pályára a magyar válogatott színeiben felnőtt Európa-bajnokságon. A válogatott június 27-től vesz részt a lett-szerb közös rendezésű Eb-n. Juhász Dorka közelmúltbeli sérülése és műtétje miatt nem tud részt venni a válogatott programján.

Az U20-as válogatott Tenyér Zsófiával és Kovács Kittivel soraiban készül a csehországi Eb-re Gáspár Dávid vezetésével. Az Európa-bajnokság Klatovyban augusztus 3-án rajtol.

Az U18-as női válogatottra sűrű nyár vár, Völgyi Péter alakulata július 6-tól Szarajevóban szerepel a kontinenstornán, majd július 20-tól világbajnoki megmérettetés vár a lányokra Thaiföldön. A csapat vezéregyénisége Wentzel Nóra, a szintén kiváló mentalitású Varga Eszter pedig a 3x3-as válogatott programja után csatlakozott a kerethez.

Az U16-os válogatottban számítanak a Nemzeti Kadett Leány Döntő All Starjába beválasztott Habling Larára. A csapat előbb július 20-án Bakuba utazik az Olimpiai Reménységek Versenyére (EYOF), majd augusztus 22-étől Európa-bajnokságon vesz részt Szkopjében.

A 2004-es leány válogatott három Akadémiás tehetséggel áll fel, Laczkó Sára, Kropp Paula és Szamosi Viktória vesz részt a válogatott programban.

A 2005-ös leány válogatottba meghívót kapott Kohn Petra és Simon Dorottya, míg a 2006-os leány válogatott – melynek szakmai vezetője Hartung AnitaJónás Mirjanával, Küllős Kírával és Pusztai Lindával a soraiban készülhet.

A 2007-es válogatott táborába is hárman kaptak meghívót: Francsics Darina, Kropp Anna és Matta Olívia is részt vesz a programban, melyben az egyik edző Gyenizse Áron lesz.

Fiú vonalon az U18-as válogatott tagja Scherer Bálint és Fekete Dávid, ők Forray Gábor vezetésével készülnek a július 26-án rajtoló nagyváradi B divíziós Európa-bajnokságra.

Az U16-os válogatottnál számítanak aranyérmes csapatunk három tagjára, Hiezl Bálintra, Bánfi Balázsra és Kazy Balázsra, a fiúk augusztus 8-ától vesznek részt a B divíziós Eb-n Podgoricában. Kadett csapatunk két fiatalabb tagja az U15-ös válogatottba kapott meghívót, Merkl Barna és Meszlényi Róbert a 2004-es válogatott tagjaként vesz részt a felkészülésben.

A 2006-os fiú válogatott két tagja Akadémiánk játékosa, Kovács András és Kovács Márton részt vesz a Sport XXI kiválasztó-képző programban.

Minden válogatott játékosunknak eredményes felkészülést és sikeres nyári szereplést kívánunk a válogatott színeiben!
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Online adatkezelési tájékoztató | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx