Ismét Pécsett startol a Regionális Liga

2019. augusztus 30.
Ismét Pécsett startol a Regionális Liga 2015-ben kezdődött a Regional Youth Basketball Games, a Rátgéber Akadémia, Tuzla, Eszék és Újvidék, valamint Szabadka képviselői által életre hívott rangos nemzetközi sorozat idén is folytatódik. Az első fordulót junior fiú és kadett lány csapatunk szeptember 1-jén, vasárnap játssza Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.
Szeptember 1-jén kezdetét veszi a régió legjobb csapatait tömörítő Regional Youth Basketball Games hagyományos módon Pécsett, a Rátgéber Akadémia szervezésében. Az ötödik éve tartó rangos nemzetközi versenysorozatban idén is két csapatunk, az U18-as fiúk és az U16-os lányok versenyeznek. A Rátgéber László által megálmodott nemzetközi ligában csapataink hivatalos, éles mérkőzéseket játszhatnak horvát, bosnyák és szerb csapatok ellen, versenyszituációban tapasztalhatják meg a délszláv kosárlabda-kultúrát, az onnan érkező csapatokra jellemző mentalitást, küzdeni tudást és agresszivitást. Akadémiánk versenyeztetési filozófiája szerint pedig a minél korábbi nemzetközi tapasztalatszerzés elengedhetetlen a játékossá válás folyamatában.

Kmezic Zorán, junior fiú csapatunk vezetőedzője is ezt emeli ki a Regionális Liga első fordulója előtt. „A nevelési folyamatban nagyon fontos a nemzetközi tapasztalatszerzés, az, hogy a játékosaink más kosárlabda-kultúrákat, más hozzáállást is megtapasztaljanak. A felkészülés elején járunk, több játékosom pedig sajnos sérült, így nem teljes kerettel veszünk részt a Regionális Liga első fordulóján. Nagyon kíváncsi vagyok külföldi ellenfeleinkre, hogy hol tartanak most ebben a korosztályban a környező országok csapatai, valamint saját csapatomra is, mivel a felkészülés ezen szakaszában még ritka az öt-öt elleni játék. A legfontosabb számomra, hogy a pozitív hozzáállást lássam csapatomon, minden egyes játékosomon, aki pályára lép vasárnap, én pedig mindenkinek szeretnék lehetőséget adni a bizonyításra. Ezek nem edzőmérkőzések, hanem a szezon első tétmérkőzései, nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy egy rangos nemzetközi versenysorozattal kezdhetjük az évet.”

Ninkovics Marija, kadett leány csapatunk vezetőedzője is várja az első nemzetközi megmérettetést. „Eddig a fizikai felkészítésen, az erőnlét-fejlesztésen volt a hangsúly a felkészülésünk során, ezért nagyon jó lehetőség csapatunk számára, hogy éles nemzetközi mérkőzéssekkel kezdhetünk szeptember 1-jén. Ahogy minden szezonban, így most is nagyon fontos lesz játékosaink számára a külföldi csapatok ellen szerzett tapasztalatszerzés. Habling Lara idén már a junior korosztályban szerepel, így másokra fog hárulni a vezér szerepe a csapaton belül, a Regionális Ligában játékosainknak arra is lehetősége lesz, hogy bizonyítsák, kik az igazi vezérek a csapatban.”

10,00 Fűzy Ákos pálya U18 Regional Youth Basketball Games Osijek – Subotica

11,00 Horváth Judit pálya U16 Regional Youth Basketball Games NKA Pécs – Novi Sad

12,00 Fűzy Ákos pálya U18 Regional Youth Basketball Games NKA Pécs – Novi Sad

15,00 Horváth Judit pálya U16 Regional Youth Basketball Games Novi Sad – DKKA

16,00 Fűzy Ákos pálya U18 Regional Youth Basketball Games NKA Pécs-Novi Sad vesztese Osijek-Subotica vesztese

18,00 U16 Regional Youth Basketball Games Horváth Judit pálya DKKA NKA Pécs

18,00 U18 Regional Youth Basketball Games Fűzy Ákos pálya NKA Pécs-Novi Sad győztese Osijek-Subotica győztese

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!