Jó játékkal nyertünk a Pápa ellen

2020. február 09.
Jó játékkal nyertünk a Pápa ellen A vártnál könnyebben, több mint harminc ponttal győzött Akadémiánk csapata a férfi NB I. B-ben a Pápa elleni hazai rangadón.
Akadémiánk fiatal csapata a második, a Pápa pedig a negyedik helyről várta a rangadót, ez alapján kemény, szoros csatára volt kilátás. Nem lett belőle az – amit mi egyáltalán nem bánunk.
Az első negyedben gyakorlatilag döntésre is vittük a dolgot: nagy tempót diktáltunk, sok labdát szereztünk, s nagyon hamar elhúztunk a pápaiaktól. Az ötödik percben, 12-4-nél időt is kért a vendégek mestere, Kálmán László, de ez sem segített. Ragyogó munkát végeztünk a palánk alatt, domináltunk, aminek meglett az eredménye, tíz perc után tizenhat ponttal, 29-13-ra vezettünk.
Sokkal szorosabb volt a második negyed, de ennek ellenére azért sok szép dolgot produkáltak játékosaink. Rátvay Balázs nagyon jól dolgozott (gyönyörűen fordult le védőjéről, majd zsákolással fejezte be az akciót), Benke Krisztián remek ütemű betörésekből volt eredményes, és Fülöp Zsombor is hozzátette a magáét.
A második félidőnek 53-36-ról rugaszkodtak neki a csapatok, s a folytatásban látványosan, közönségszórakoztatóan játszottunk. Látszott, hogy ellenfelünk elfáradt, nem tudta már velünk tartani a lépést – rendre kosárral tudtuk befejezni az indításainkat. Ivica Mavrenski játéklehetőséget adott Horváth Csanádnak és Herger Salamonnak is, vagyis ezen a meccsen mindenki pályára léphetett. Végül 97-66-ra nyertünk, ez volt csapatunk tizenötödik győzelme a bajnokság során.
Akadémiánk csapatában öten zártak tíz pont felett. Uros Rosic közel volt a dupla-duplához, 14 pontja mellé ugyanis 9 lepattanót szerzett.
Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Elégedett vagyok a látottakkal, jól játszottunk. Ezúttal nem volt sok hullámvölgyünk, és végig kontrolláltuk a találkozót. További sok sikert kívánok a Pápának.
Kálmán László: – Gratulálok az akadémistáknak, sebességben és fejben is felettünk álltak, és sokkal élesebbek voltak nálunk. Sajnos nem tudtuk megakadályozni az első szándékból kezdeményezett indításaikat, támadásban pedig nem tudtuk megtalálni a jó megoldásokat az agresszív védekezésükkel szemben. Modern kosárlabda volt!

   
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Concordia Motax KC Pápa 97-66 (29-13, 24-23, 22-12, 22-18)
Férfi NB I. B Zöld csoport, 22. forduló. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Fülöp 6, Vukas 5/3, Benke 15/3, Meleg 11/3, Dobrijevic 17. Csere: Váits 9/3, Rosic 14/6, Rátvay 15, Fekete 5, Mezei, Horváth Cs., Herger. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx