Kényszerpihenő: megműtötték Pongó Marcellt

2019. november 26.
Kényszerpihenő: megműtötték Pongó Marcellt Tizenegy mérkőzés után nyolc győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen áll a Nürnberg Falcons a német férfi kosárlabda bajnokság második vonalában. Akadémiánk növendéke, a felnőtt válogatott Pongó Marcell nagyon bízik a csapatában – ugyanakkor sérülés miatt egy ideig nem játszhat.
Legutóbbi bajnokiját elveszítette a Nürnberg: fájó vereség volt ez, hiszen hazai pályán kaptak ki Pongóék az egyik közvetlen riválisuktól, az Eisbären Bremerhaventől. A Falconsnak a szezon során ez volt az első fiaskója saját csarnokában, korábban hat meccset sikerrel vívott meg. Ezen a mérkőzésen, és az ezt megelőző fordulóban már nem játszhatott a magyar irányító – sérülés miatt kényszerpihenőjét tölti.
–       Volt egy gyulladás a lábfejemben, ami semmilyen kezelésre nem múlt el, úgyhogy meg kellett műteni. Várhatóan január végén, február elején játszhatok újra. Ez van, remélem, sikeresen felépülök, és ezzel nem lesz már baj a későbbiekben.
Nagy kár érte, hogy Pongó pont most dőlt ki, ugyanis jó formában volt, ponterősen kosarazott. Nem mellesleg: a Nürnbergnek nagy szüksége lenne rá, mert jönnek a keményebb csaták.
–       Az utóbbi pár meccsen jobban kivettem a részem a pontszerzésből, habár az utolsón, amelyiken játszottam, a Kirchheim ellenin nem voltam túl hatékony – mesélte Pongó Marcell. – Ennek ellenére szerencsére sikerült nyernünk. A teljesítményem kiegyensúlyozott volt, aminek nagyon örülök, ezt szeretném majd tartani, ha visszatérek, illetve jó lenne még rátenni egy lapáttal. Jól kezdtük a szezont, de a keményebb meccseink még csak most következnek, úgyhogy szép lassan kiderül, mennyire tartozunk idén a topcsapatok közé. Én nagyon bízom magunkban!
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!