Kétpontos vereség a nyitányon

2019. május 09.
Kétpontos vereség a nyitányon A kadett fiúk Sopronban zajló nyolcas döntőjében a Kosárlabda Akadémia Pécs csapata kétpontos vereséggel mutatkozott be: a MAFC óriási csatában nyert ellenünk.
Mindössze öt másodpercet kellett várni az első kosarunkra, Staubach középtávolija hullott a gyűrűbe, s máris vezettünk is. Hamar jött a válasz a MAFC-tól, s ebben az első negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Szép lassan azért sikerült kicsit elszakadnunk ellenfelünktől, öt pontos előnyt csikartunk ki, ami a játékrész végre kettőre olvadt.

A második negyed elején aztán Hiezl percei következtek, aki pontokat dobott, labdát szerzett, faultot harcolt ki. El tudtunk szakadni ellenfelünktől (31-24), ám a MAFC gyorsan magára talált, ledolgozta hátrányát, s kezdődhetett minden elölről – a nagyszünetben 39-39 állt az eredményjelzőn.

Fodor két büntetőjével vezetést szerzett a MAFC a harmadik negyed elején, majd kaptunk egy triplát is – bizony döcögött a szekerünk ezekben a percekben. Eladtuk a labdát, kimaradtak a dobásaink, még büntetőből sem tudtunk betalálni, ám szerencsére ellenfelünk nem tudott elszakadni. Óriási csata zajlott a pályán, s harminc perc játék után négy ponttal vezettek a fővárosiak (57-53).

Az utolsó negyed eleje azonban a miénk volt! Nnaji büntetőzött, betalált Kazy is, Staubach hármassal köszönt be – 8-0-s rohammal indítottunk. Úgy tűnt, ezzel megrogyasztottuk a MAFC-ot, ám nem tudtuk teljesen padlóra küldeni. A következő percekben ugyanis ellenfelünk dominált, s ennek köszönhetően fordított is (65-61). Jöhetett a kiélezett hajrá, amely során aranyat ért Bánfi triplája, majd Hiezl duplájával egyenlítettünk (69-69). De az utolsó szó a fővárosiaké volt, akik a végén büntetőket dobhattak, s miután Tóth keze nem remegett meg, két ponttal győztek.

MAFC–Kosárlabda Akadémia Pécs 71-69 (22-24, 17-15, 18-14, 14-16)
Kadett fiú döntő. Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok. Kosárlabda Akadémia Pécs: Staubach 17/3, Kazy 16/9, Nnaji 10, Hiezl 10, Bánfi 8/3, Meszlényi 6, Rátgéber 2, Schmera. Edző: Branislav Jemc.

Branislav Jemc: Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez! Ők első, mi utolsó helyen jutottunk a döntőbe, de ez egy pillanatig sem érződött a mérkőzésen, nagyon jó meccset játszottunk, ahol minden elem megjelent, amit a kosárlabdában szeretni lehet. A palánk alatt adódott problémánk a lepattanókkal, mert hiába volt ott James, aki kiváló lepattanózó, kevés segítséget kapott, így a MAFC 20 támadó lepattanót le tudott szedni. A végjátékban volt esélyünk a győzelemre, de több rossz döntést hoztunk, így nem tudtunk élni vele.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!