Kiélezett meccsen nyert a Vasas

2019. május 09.
Kiélezett meccsen nyert a Vasas A kadett döntő első mérkőzésén végig kiélezett találkozón a Vasas 78-69-re legyőzte csapatunkat.
A Nemzeti Kadett Leány „A” Döntő első mérkőzését a házigazda Rátgéber Akadémia a Vasas Akadémia ellen vívta. Nem indult pontgazdagon a mérkőzés, egyik csapat sem tudott kialakítani tiszta dobóhelyzeteket az első öt percben, így az eredményjelzőn 5-4 állt a negyed derekán. Ninkovics Marija nem volt könnyű helyzetben, mert előbb Habling Lara ütötte be a második személyi hibáját, majd Olawuyi Adenike maradt a földön bokáját fogva. A Vasas kihasználta a két pécsi alapember ideiglenes hiányát és 10-4-re alakította az eredményt. Pécsi időkérés után Kropp Paula büntetőivel zárkózott a házigazda, ám a Vasas elkapta a vonalat és kihasználta közeli és középtávoli helyzeteit, 10 pontos előnyre téve szert (16-6). Ekkor Laczkó Sári vette hátára a Pécset, előbb egy 2+1-gyel, majd egy triplával hozta vissza csapatát a negyed végére (16-12).

Sokkal nagyobb tempóban indult a második negyed, Habling Lara duplájával és Csényi Anna triplájával egy pontra zárkózott a Pécs, majd nagy palánk alatti küzdelem után ismét Habling talált be és át is vette a vezetést a házigazda (18-19). Az előny viszont kérészéletűnek mutatkozott, szerzett labdákból szerezhetett ziccereket a Vasas és ismét öt pontos fővárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A Pécs többször egalizált, ám fordítani nem tudott, a Vasas pedig jól használta ki ellenfele hibáit, eladott labdáit. Dúl Terka triplájával és hétpontos Vasas-vezetéssel zárult a második negyed.

A második félidő eleje is hullámzó játékot hozott mindkét oldalon, előbb 9 pontra elhúzott a Vasas, majd Habling Lara közelijével és Csényi Anna triplájával ismét csak két pont volt a differencia (43-41). A Habling-Csényi páros további eredményes összjátékának köszönhetően 47-47-nél ismét utolérte ellenfelét a Pécs, a Vasas kikérte második idejét is a negyedben. Dúl triplájára Habling is hármassal válaszolt, középtávoli dobásával pedig a negyed végére 50-52-nél átvette a vezetést a magára találó és keményen harcoló Rátgéber Akadémia.

Olawuyi büntetőivel növelte előnyét a Pécs, két könnyű Vasas-kosár után azonban ismét egál volt az állás, most Ninkovics Marija kért időt. Olawuyi lepattanóból szerzett ziccere után a frissen beállt Szamosi Viktória is triplát szerzett, de a hárompontos vonal mögül volt válasza Lőrinczy-Csomósnak is, Sitku kétpontosával pedig újra egyenlő volt az állás a kiélezett mérkőzésen. Lőrinczy-Csomós újra betalált távolról, Sitku szerzett labdáját pedig szintén ő váltotta két pontra, 66-60-nál ismét Ninkovics Marija hívta magához tanítványait. Sitku és Habling dobópárbaja következett, Dúl hibátlan büntetőzésével pedig tízpontos előnyre tett szert a Vasas két perccel a lefújás előtt (74-64). A Pécsnek hiába küzdött nagyot, már nem sikerült felzárkóznia, a döntő első meccsét 78-69-re a jobban koncentráló és helyzeteit jobban kihasználó Vasas Akadémia nyerte.

Vasas Akadémia-Kosárlabda Akadémia Pécs 78-69 (16-12, 21-18, 13-22, 28-17)

Vasas Akadémia: Sitku 21, Dúl 18/6, Kuncz 11, Lőrinczy-Csomós 10/6, Siklós 8/3, Rajaram 6, Nagy 2, Kun 2, Boros-, Van Rijs L.-.

Kosárlabda Akadémia Pécs: Habling 30/3, Csényi 13/6, Laczkó 11/6, Olawuyi 8, Szamosi 5/3, Kropp 2, Heckenberger-, Koltai-.

Deák Éva: Az élet furcsasága adta ezt a csoportbeosztást. Ezzel kellett szembe mennünk. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért, nemes vadat sikerült elejtenünk, de még semmi sincs lefutva. Dolgozunk tovább. Ezért a mérkőzésért nagyon gratulálok a csapatomnak! Csak így tovább, lányok!

Ninkovics Marija: Gratulálok a Vasasnak, igazán színvonalas mérkőzéssel nyitottuk meg a kadett döntőt. A lányok mindent megtettek, harcoltak és küzdöttek a pályán. Felkészültünk az esti mérkőzésre és mindent megteszünk, hogy nyerni tudjunk.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx