MEGVAN AZ ÖTÖDIK HELY

2019. május 12.
MEGVAN AZ ÖTÖDIK HELY A mérkőzést magabiztosan, 71-56-ra nyerte a Rátgéber Akadémia a Soproni Darazsakkal szemben, így a házigazda megszerezte a Nemzeti Kadett Leány „A” Döntő 5. helyét.
Másfél percnek kellett eltelnie az első pontokig az 5. helyért folytatott mérkőzésen: Habling Lara a büntetővonalról volt hibátlan. A pécsi oldalon az Olawuyi-Habling páros vitte hátán a csapatot, míg a Sopronnál Gyöngyösi és Pfeiffer gyártotta a pontokat. Habling triplájával 5 pontos előnyre tett szert a Pécs, de ez pillanatokig tartott: Pfeiffer középtávolról és távolról is tüzelt, és ismét egál volt az állás (14-14). A pécsi vezetést a kifejezetten jól kezdő Szamosi Viktória szerezte meg két duplával, a negyed végén 19-16-ra vezetett a Rátgéber Akadémia.

Laczkó Sári is belelendült a játékba, két találata után 23-16-nál időt is kért Czirják Szilvia. A Pécs „rebound machine”-ja, Olawuyi Adenike most is eredményesen harcolt a lepattanókért a palánk alatt, a második negyed közepére 11 lepattanó volt a neve mellett. Csényi gyorsindításgóljával növelte a differenciát, Habling Larát pedig csak faultok árán tudta megállítani a Sopron. A negyed végére 15 pontra nőtt a pécsi előny, Gyöngyös ziccerével végül 37-24-es hazai vezetésnél mehettek szünetre a csapatok. A második negyedben a Rátgéber Akadémia határozott és eredményes játékkal és jó védekezéssel 10 pontot vert ellenfelére (18-8).

A második félidő elején inkább a hibák, kimaradt ziccerek domináltak mindkét oldalon, majd a negyed felénél Csényi és Pfeiffer, valamint Deák triplájával megindult a pontgyártás is. Utóbbival 10 pontra zárkózott a Soproni Darazsak, Ninkovics Marija pedig időt kért (42-32). Olawuyi büntetője után Pfeiffer ismét távolról talált be, de Habling és Olawuyi révén tartotta előnyét a Pécs. 49-35-tel zárult a harmadik negyed.

Gyöngyösi duplájával indult az utolsó játékrész, majd Pfeiffer 2+1-gyes megoldására Szamosi Viktória is gól jó plusz eggyel felelt. Érezhetően fáradtak a csapatok a döntő számukra utolsó mérkőzésének utolsó felében, de Szamosi távolról is betalált, Pfeiffer pedig szintén triplával válaszolt (59-46). Habling Lara továbbra is ellenállhatatlan volt, egymás után két triplát is beszórt, 65-51-nél Czirják Szilvia hívta magához tanítványait. A mérkőzést végül magabiztosan, 71-56-ra nyerte a Rátgéber Akadémia, így a házigazda megszerezte a Nemzeti Kadett Leány „A” Döntő 5. helyét. Habling Lara klasszis teljesítményt nyújtott ezen a mérkőzésen is, hibátlanul büntetőzött, 23 pontja mellé leszedett 17 lepattanót, szerzett 8 labdát és kiosztott 8 gólpasszt (43 VAL!). Olawuyi Adenike 15 pontja mellett 26 lepattanót szedett le, Laczkó Sári 12, Szamosi Viktória 11 ponttal zárt, míg a másik oldalon Pfeiffer Virág 30 ponttal a mezőny legeredményesebbje volt.

Gratulálunk csapatunknak az ötödik helyhez!

Kosárlabda Akadémia Pécs-Soproni Darazsak 71-56 (19-16, 18-8, 12-11, 22-21)

Kosárlabda Akadémia Pécs: Habling 23/9, Olawuyi 15, Laczkó 12, Szamosi 11/3, Csényi 7/3, Heckenberger 2, Kropp 1, Koltai-, Fenyvesi-.

Soproni Darazsak: Pfeiffer 30/24, Gyöngyösi 14, Deák 6/6, Berki 4, Tarr 2, Orbán-, Németh-, Egresits-, Máté-, Balogh-, Gottschling-.

Ninkovics Marija: Nagyon örülünk az ötödik helynek, de jobb csoportbeosztással lehetőségünk lett volna előrébb végezni. Keményen dolgoztunk egész évben, a lányok büszkék lehetnek magukra, mi is büszkék vagyunk rájuk!!! Hajrá Akadémia!

Czirják Szilvia: Nagyot küzdöttünk az utolsó mérkőzésen is! Értékes öt meccset játszottunk le a legjobbak közt. Gratulálok a Pécsnek is!

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!