Megszereztük a csoport harmadik helyét!

2019. május 10.
Megszereztük a csoport harmadik helyét! Magabiztos győzelmet aratott a Rátgéber Akadémia a Soproni Darazsak ellen, ezzel megszerezte a csoport harmadik helyét.
Sokkal felszabadultabban kezdett a Pécs a Soproni Darazsak ellen, mint a döntő első játéknapján. A lendületes, szép játékot bemutató hazaiak Koltai és Olawuyi révén a negyed közepére 5-11-es előnyt alakítottak ki. Laczkó Sári is magára talált, pontjaival tizenegy pontra hízott a differencia, a negyed utolsó kosarát is ő szerezte, ezzel 12-25-re vezetett a Rátgéber Akadémia.

A második negyedben is dominált a Pécs, Habling Lara és Laczkó Sára voltak a csapat vezérei ebben a periódusban, míg a soproni oldalon Gottschling talált be (16-31). A negyed végén Habling büntetőivel húsz pont fölé kúszott a különbség (20-41), Marija Ninkovics pedig bátran cserélhetett: lehetőséget kapott az Akadémia serdülő csapatának egyik vezéregyénisége, Kohn Petra is. A félidőre 23-41-es pécsi vezetésnél mehettek a csapatok.

A második félidő eleje kiegyenlítettebben alakult, de a Sopronnal nem sikerült sokkal közelebb zárkóznia a Pécshez. Olawuyi a palánk alatt határozott és eredményes játékot mutatott be, 17 pontnál és 19 lepattanónál tartott a negyed végén, csak a büntetőkkel gyűlt meg a baja a játékosnak. A játékrész lezárása a Sopronnak sikerült jobban, éltek a Pécs koncentrációs hibáival, és könnyű kosarakkal 43-55-re zárkóztak.

Máté ziccerével 10 pontra olvadt a pécsi előny, Koltai válaszolt a másik oldalon, majd Habling 2+1-gyel növelte a különbséget. Tarr Sára szerezte a pontok nagy részét a Sopronnál, Máté szép összjáték utáni ziccere után pedig Ninkovics Marija időt kért 52-65-nél. Csényi szerzett triplát a soproni zóna ellen, Tarr középtávolról válaszolt. A palánk alatti területet továbbra is Olawuyi Adenike uralta, Laczkó kosarával pedig újra 19 pontra nőtt a Rátgéber Akadémia előnye (57-76). A Pécs végül magabiztos, -es győzelmet aratott, ezzel megszerezte a csoport harmadik helyét.

Soproni Darazsak-Kosárlabda Akadémia Pécs 62-81 (12-25, 11-16, 20-14, 19-26)
Soproni Darazsak: Pfeiffer 19/3, Tarr 15/3, Gyöngyösi 10/3, Gottschling 6, Deák 5, Máté 4, Berki 3, Balogh-, Egresits-.

Kosárlabda Akadémia Pécs: Habling 22, Olawuyi 21, Laczkó 17/3, Csényi 12/6, Koltai 4, Heckenberger 2, Szamosi 2, Kohn 1, Szűcs-, Kropp.

Czirják Szilvia: Nem játszottunk jól az első félidőben, ez meg is látszott az eredményen. Rengeteg támadó lepattanót engedtünk a pécsi scapatnak, amit jól ki is használtak. A második félidőben már jobban teljesítettünk, de a végére újfent szétestünk. Gratulálok a pécsi csapatnak, mi szeretnénk holnap feltétlenül javítani.

Ninkovics Marija: Igazi csapatként küzdöttünk ma. Az első perctől a mérkőzés végéig domináltunk. Gratulálunk a lányoknak, és biztosak vagyunk abban, hogy holnap is ilyen méltóan fogjuk képviselni az Akadémiát! Hajrá Akadémia, hajrá Pécs!

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!