Minden csak azon múlik, ki mennyi energiát mozgósít

2020. február 07.
Minden csak azon múlik, ki mennyi energiát mozgósít Bő egy héttel ezelőtt élvezetes, színvonalas mérkőzésen legyőztük a második helyezett Újpestet, s most vasárnap (15.00) újabb rangadó vár csapatunkra hazai pályán: a negyedik helyen tanyázó Pápát fogadjuk a férfi NB I. B Zöld csoportjában. Benke Krisztián bízik benne, hogy ezúttal is nyerünk, miként abban is, hogy a szezon végén az NKA Pécs léphet egy osztállyal feljebb.
A hazai pálya valóban előnyt jelent számunkra, ami persze egyáltalán nem meglepő: számítottunk arra, hogy fiatal játékosainknak idegenben olykor–olykor még megremeg a kezük, s vendégként nem tudják kihozni magukból azt a teljesítményt, amire egyébként képesek. A mérlegünk otthon tényleg megsüvegelendő, elvégre nyolc meccsünkből hetet behúztunk, csak a Cegléd tudott minket két vállra fektetni – idegenben hét sikerhez három vereség társul. Ennek köszönhetőn a tizenkilencedik bajnokink előtt a második helyen állunk (14/4), a Cegléd vezet (16/4), az Újpest-MT (14/6) a harmadik, a Concordia Motax KC Pápa (12/7) pedig a negyedik.
Vasárnap délután utóbbi érkezik hozzánk, vagyis ismét jó, izgalmas mérkőzésre van kilátás, olyanra, amelyen remekül szórakoznak a szurkolók – az Újpest elleni derbin jó volt látni, hogy egyre többen látogatnak ki hozzánk, egyre inkább megtelik lelátó. Szükség is van a drukkerektől jövő energiára, sokszor éppen az ő segítségükkel jön ki Ivica Mavrenski együttese a hullámvölgyekből.
– A Pápa kellemetlen ellenfél, amolyan fizikális, verekedős meccsre számítok – fogalmazott Akadémiánk csapatának egyik meghatározó játékosa, Benke Krisztián. – Természetesen hazai pályán mindenképpen nyerni akarunk. Fogalmazhatok úgy, hogy ez a rövid távú cél, a hosszabb távú pedig az, hogy az alapszakasz végén az első kettőben legyünk, döntőzzünk, s végül feljussunk a Piros csoportba.

Benke tavaly nyáron tért vissza hozzánk két éves kitérőt követően. Ha korábban is lett volna NB I. B-s csapatunk, el sem ment volna, árulta el – nagyon örül neki, hogy ebben a szezonban már az NKA Pécs is ott van a Zöld csoportban, ráadásul nem is akárhogy szerepel a mezőny legfiatalabb együttese.
– Azoknak a fiatal játékosoknak, akik még nem ütik meg az A-csoport szintjét, ez egy kiváló lehetőség. Ebben a mezőnyben lehet fejlődni, köszönhetően annak, hogy az ellenfeleknél olyan kosarasok is pályára lépnek, akik ott vannak az élvonal kapujában: például a Szolnokban Rudner, vagy éppen Debrecenben Omenaka. A mérkőzéseinken látszik, hogy fizikálisan fel vagyunk készülve, csak a kellő mennyiségű tapasztalat hiányzik még nálunk. Idővel az is meglesz! Hatalmas munkát végzünk az Akadémián, mindenki érzi, hogy mi a cél: játékosokat akarnak nevelni. Itt minden feltétel adott ehhez, a szakmai stáb, a felszereltség, csak magán a játékosok múlik, hogy mennyit tesz bele, mennyi energiát mozgósít a cél érdekében. Én magamon abszolút érzem a fejlődést, sokat léptem előre fizikális téren és a játékstílusom is formálódik. Az egyéni képzések rengeteget segítenek, ezeken minden apró mozdulatra odafigyelnek az edzők, mindent javítanak annak érdekében, hogy minél pontosabb és hatékonyabb legyen a játékunk.

   
Február 9., vasárnap, 15.00: NKA Pécs–Concordia Motax KC Pápa.
Sok szeretettel várunk mindenkit erre a mérkőzésre!
Hajrá, NKA Pécs!
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx