Mindent kiadtak magukból a fiúk

2020. március 04.
Mindent kiadtak magukból a fiúk Lepattanózásban jobbak voltunk, az eladott labdák terén viszont rosszabbak, s bár mindent beleadott junior fiú csapatunk az Alba Fehérvár elleni idegenbeli bajnokin, vereséget szenvedett.

Sérülések miatt alaposan megcsappant junior fiú csapatunknál a bevethető játékosok száma, Borsos, Balaskó, Zalay és Rákosi hiányában mindössze nyolcan léptek pályára az Alba Fehérvár elleni idegenbeli bajnokin. Az első negyedben ennek ellenére még csak kétpontos hátrányban volt Akadémiánk gárdája, amely azonban a másodikban teljesen elveszítette a fonalat, így a nagyszünetre jelentős előnyre tettek szert a hazaiak. A folytatásban sem változott a mérkőzés képe, a különbség tovább nőtt – végül 80-61-es vereséget szenvedtünk. A lepattanók terén 38-27-es „győzelmet arattunk”, az eladott labdák tekintetében azonban sokkal jobbak voltak a fehérváriak, ők csak tizennégyet, mi huszonkilencet szórtunk el.

Csapatunkban James Ugochukwu nyújtotta a legjobb teljesítményt, 39-es VAL-mutatóval zárt, 26 pontja mellett 11 lepattanót szerzett, vagyis dupla-duplázott, ráadásul volt 3 blokkja és 10 kiharcolt faultja is.

Kmézics Zorán: – A srácok kiadtak magukból mindent, harcoltak, küzdöttek. Az Alba Fehérvár egy masszív csapat, amelyben most velünk szemben ott volt két olyan jó játékos, akinek ráadásul jó napja is volt: Seyi bevágott öt triplát, Kass pedig amellett, hogy ponterős volt, remekül irányította a társait. Nálunk összesen nyolcan voltak a rotációban, emiatt aztán a kulcsembereink idővel elfáradtak, a kispadról érkezőknél pedig ezúttal hiányoltam a bátorságot, ráadásul pontot sem nagyon tudtak szerezni. A lepattanózásban jobbak voltunk ellenfelünknél, ám megint sokkal több labdát adtunk el, ami megpecsételte a sorsunkat.

 

Alba Fehérvár–Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs 80-61 (14-12, 28-16, 22-13, 16-20)

Junior fiú bajnokság, felsőházi rájátszás, 7. forduló. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Kazy 13/9, Staubach, Bánfi 14/12, Séra 4, Ugochukwu 26. Csere: Bálint B. 2, Hiezl 2, Rátgéber. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx