NÉGY KÖZÖTT A JUNIOR DÖNTŐBEN!

2019. március 07.
NÉGY KÖZÖTT A JUNIOR DÖNTŐBEN! Küzdelmes meccsen 10 ponttal legyőztük a Kecskeméti KC-t, ezzel négy közé jutottunk a Nemzeti Leány Junior Döntőben! Folytatás a csoportelsőségért holnap 15 órakor a Csata DSE ellen.
A négy közé jutás szempontjából fontos mérkőzés várt mindkét csapatra a PEAC-KA - Kecskeméti KC derbin. Előzetesen a házigazdák számítottak abszolút esélyesnek, ám idegesen, pontatlanul kezdtek a csapatok, a vezetést Schlégl triplája révén a kecskemétiek ragadták magukhoz (0-3). Egy időre lendületbe került a PEAC Kosárlabda Akadémia, amely 8-3-ra el tudott lépni, innen viszont visszajött a meccsbe a Kecskemét, sőt az első negyed végére a vezetést is visszavette (9-10). A második negyed is hasonlóképpen folytatódott, annyi különbséggel, hogy kicsit több pontot hozott, és amíg 10 támadólepattanót engedélyezett ellenfelének a házigazda, addig egál körül volt a meccs (21-20). Amint szigorítani tudtak védekezésükön Selcováék, és ehhez pontosabb támadás-befejezések is párosultak, hét pontos vezetést tudtak kialakítani maguknak (27-20). A kecskemétiek legjobbja, Schlégl hárompontosa zárta a kosarak sorát a nagyszünet előtt, amivel faragtak a hátrányukon az alföldiek (27-23), így teljesen nyílt második félidőre volt kilátás. A hazaiak egy 6-0-s sorozattal tíz pontos előnyt harcoltak ki (33-23), de nem tudták tovább erősíteni az előnyüket, mert a hatalmasat küzdő Kecskemét visszazárkózott (39-34). Nem tudott újítani a hazai gárda, így izgalmas utolsó negyednek nézhettünk elébe, amely négy pontos pécsi vezetéssel indult (42-38). A heroikus csatában percekig csak egy hazai büntető és egy kecskeméti tripla került az eredményjelző táblára. A végjátékban rejtett erőtartalékait mozgósította a PEAC-KA, és a 10-0-s sorozatára már nem tudott felelni az utolsó pillanatokig csak 2 pontot elérő vendégcsapat, így a hazaiak javára dőlt el a találkozó. A baranyaiak 53-43-as győzelmükkel ott vannak a négy között.PEAC-Kosárlabda Akadémia – Kecskeméti KC 53-43 (9-10, 18-13, 15-15, 11-5)

Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos centerpálya

V.: Tóth Cecília, Kruk Melinda, Tóth Kitti

PEAC-KA: Szücs 7, Varga 6, Wentzel 11, Hegedűs 4, Vojinovic 13. Csere: Selcova 12, Radakovic -, Kaposi -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron

Kecskeméti KC: Tasi -, Kurtz 6, Burján 6/6, Buzánczky 7, Schlégl 19/9. Csere: Fekete 4, Csomor -, Mérész -. Edző: Kónya Levente


Hartung Anita (PEAC Kosárlabda Akadémia): Fantasztikus hangulatot teremtettek a pécsi szurkolók, igazi derbit játszottunk a négybe jutásért. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Kónya Levente (Kecskeméti KC): Gratulálok mindkét csapatnak, remek mérkőzést játszottunk! Leginkább a küzdés dominált. Nekünk a délelőtti mérkőzés után sikerült összeszednünk magunkat, le a kalappal a lányok előtt, erre lehet építeni.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx