Nagy harcban vereség a Vasastól

2019. május 23.
Nagy harcban vereség a Vasastól Álomkezdés után a harmadik negyedben utolérte csapatunkat a Vasas, a kiélezett végjátékban pedig a fővárosiak nyertek 52-55-re nagyot küzdő Rátgéber Akadémia ellen.
Egészen más, sokkal határozottabb, harcosabb és pontosabb arcát mutatta a Vasas Akadémia elleni mérkőzés kezdetén csapatunk, mely révén 6-1-es vezetéssel indítottak Hartung Anita tanítványai. Simon Dorottya vezére volt csapatunknak, Pusztai középtávolija után pedig 12-3-as pécsi előnynél időt kért a Vasas. A negyed végi slusszpoént a nagyszerűen játszó Simon szállította, szerzett labdából dobott ziccert, ezzel 16-4-re vezetett a Pécs.

A pécsi álomkezdés után szorított védekezésén a Vasas, Rubint és Rátkai pontjaival pedig 7-0-s rohamot kezdett. Kohn Petra hibátlan büntetőivel törte meg a sorozatot, Morshazer pedig szintén a büntetővonalról volt eredményes. Rátkai viszont megszerezte második tripláját (20-15). A Vasas egyre közelebb zárkózott, Szilágyi duplájánál pedig már csak egy pont volt a pécsi előny (24-23). Martin Anna és Kohn Petra találata a legjobbkor jött pécsi oldalon, Morshauzer pedig hibátlanul büntetőzött, így újra 30-23-as pécsi előnyt mutatott az eredményjelző. Csapatunkat ebben a szakaszban csak személyi hiba árán tudták megállítani, így Akadémiánk 31-24-re vezetett a félidőben.

A harmadik negyed az első játékrész ellentéte volt: 17-5-ös szériával lépett el a Vasas Akadémia, mellyel a vezetést is átvette (38-41). A záró játékrész eleje is a fővárosi együttesnek sikerült jobban, Aho büntetőjével 9 pontra nőtt az előnyük (39-48). A pécsi lányok azonban riadót fújtak, és óriásit küzdve fokozatosan zárkóztak fel, Simon középtávolijánál már csak 3 pont volt Akadémiánk hátránya (47-50). Pusztai büntetőkkel hozta még közelebb csapatát, 49-51-es állásnál a Vasas kért időt. Sikerült kivédekezni Rátkaiék támadását, Morshauzer Petrát pedig csak faulttal tudták megállítani. Egy büntetővel léptünk közelebb (50-51). A kívülről is veszélyes Rátkainak a triplavonalnál ítéltek meg 3 büntetőt, melyből kettőt értékesített (50-53). A másik oldalon a támadóidő legvégén Kohn Petra talált be középtávolról, ezzel ismét egy pontra csökkent a pécsi hátrány (52-53). 37 másodperccel a lefújás előtt Hartung Anita időt kért, de nem sikerült pontot szerezni a támadásból, az eladott labdát személyi hiba követte. Az utolsó 16 másodpercben már nem volt sikeres pécsi akció, a Vasas pedig 3 büntetővel beállította az 52-55-ös végeredményt.

Kosárlabda Akadémia Pécs-Vasas Akadémia 52-55 (16-4, 15-20, 7-19, 14-12)

Kosárlabda Akadémia Pécs: Simon 15/3, Kohn 15, Morshauzer 8, Pusztai 6, Martin 4, Szűcs 4, Vasvári-, Szieberth-, László-, Karácsonyi-Domány-, Jónás-.

Hartung Anita: Hatalmasat harcoltunk, nagyon büszke vagyok a csapatunkra, a vereség ellenére is! Teljesen más arcunkat mutattuk, mint délelőtt. Gratulálunk a Vasasnak!


« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx