Nagyon mélyről jöttünk vissza

2019. október 05.
Nagyon mélyről jöttünk vissza Második mérkőzését is megnyerte Akadémiánk csapata az NB I. B Zöld csoportjában: Ivica Mavrenski együttese a harmadik negyedben tízpontos hátrányban volt, de végül tizenkét ponttal győzött.
Sokáig úgy tűnt, hogy a Tiszaújváros elleni hazai bajnokin nem terem nekünk babér. Az első negyedben rendkívül pontatlanok voltunk, rengeteg hibás döntést hoztunk – szerencsénkre ellenfelünk sem brillírozott. A második tíz percben legalább hatékonyabbak voltunk támadásban, ennek köszönhetően a nagyszünetben négy ponttal (39-35) vezettünk.
Mindenki úgy volt vele, ha erre ráteszünk még egy lapáttal, meglesz a győzelem.
Az volt a nagy baj, hogy a harmadik negyed jó részében ellenfelünk tett rá egy lapáttal. Sehogy sem találtuk a megfelelő ritmust, Dobrijevicsnek nagyon kellett figyelni három faultja miatt, s amikor 48-41-re megléptek a vendégek, Ivica Mavrenski időt kért. Kieresztette a hangját rendesen – nem csoda, hogy nem tetszettek neki a látottak. A folytatásra azonban már nem nagyon lehetett rossz szava: bár az ellenfél 51-41-re is vezetett, az egyre forróbb hangulatban a tiszaújvárosiak elveszítették a fonalat, s néhány szerzett labdának köszönhetően Akadémiánk visszakapaszkodott, majd 58-58-nál egyenlített. Mondjuk kellett ehhez az is, hogy a vendégek négy büntetőt is kihagytak nagyon fontos pillanatokban, ekkor egész egyszerűen szerencsénk volt.
Az utolsó felvonásban viszont megdolgoztunk a győzelemért. Meleg Gergő vette vállára a csapatot, dobott egy triplát, adott egy blokkot, majd bepöcizett egy duplát, s máris nekünk állt a zászló. Nem volt már vissza két perc, amikor 78-72 állt az eredményjelzőn. Az előnyünk pedig nem csökkent a folytatásban, sőt, végül tizenkét pontra hízlaltuk.
Megvan a második!
Ivica Mavrenski: – Gratulálok a játékosaimnak! Mindenki látta, hogy nem volt egy könnyű meccs, csak a győzelemmel lehetünk elégedettek. Az utolsó negyedben sikerült felülkerekednünk, addig nem találtuk a megfelelő ritmust, nagyon sok rossz döntést hoztunk, és sajnos tizenhat támadó lepattanót hagytunk az ellenfélnek. A folytatásban ennél sokkal, de sokkal jobban kell játszanunk!
Szendrey Zsombor: – Gratulálok az ellenfélnek, egy nagyon jó kis fiatal csapat. Azt kaptuk, amire számítottunk, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Sajnos volt a mérkőzés során egy törés, amit muszáj a játékvezetőkre fognom: a tízpontos előnyünket lecsökkentették négyre. Az igazságtalanságot nem szeretem… Ezt a helyzetet aztán fejben nem tudtuk megfelelően kezelni, aminek az lett a vége, ami az eredményjelzőn látszik.
   
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 85-73 (12-15, 27-20, 19-23, 27-15)
Férfi NB I. B, Zöld csoport. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Jurák Krisztián, Németh Patrik, Polonkai Balázs. Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Vukas 17, Fülöp, Benke 3, Meleg 27/6, Dobrijevics 8. Csere: Váits, Fekete 15/6, Scherer 7/3, Mezei 6, Rosics 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub: Kiss B. 11/6, Szilasi, Kovács Z. 5/3, Orliczki 4, Martin 17/6. Csere: Pöstényi 12/12, Lajsz 2, Tóth V. 5, Szabó N. 12, Molnár 5/3. Vezetőedző: Szendrey Zsombor.
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!