Natasa Kovacevic újra a pályán!

2014. október 17.
Natasa Kovacevic újra a pályán! A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) jóvoltából valóra válhatott Natasa Kovacevic, a győri busztragédiában súlyosan megsérült szerb kosárlabdázó álma, egy speciális lábprotézis segítségével újra pályára léphet.
Egy évvel a győri busztragédia után, melyben Fűzy Ákos és Tapodi Péter életüket vesztették, Natasa Kovacevic jobb lábát pedig amputálni kellett. A hihetetlen akaraterővel rendelkező sportoló már a rehabilitációja kezdeti fázisában arról beszélt, szeretne visszatérni a pályára, 2014. október 16-án pedig a Francia Kosárlabda Szövetség jóvoltából valóra is válhatott az álma.
Jean-Pierre Siutat, az FFBB elnöke elmondta, szívügyének tekinti Natasa sorsát. „Nagyon hamar értesültem a balesetről, mivel nagyon jó barátok voltunk Fűzy Ákossal.” A Francia Szövetség elnökének lánya a nyarat évek óta Rátgéber László nemzetközi kosárlabdatáborában tölti, edzője pedig a táborban Fűzy Ákos volt. „Tőle tanult a lányom kosárlabdázni, a tragédia minket is komolyan érintett. Szerettem volna kifejezni az európai kosárlabda-társadalom nevében szolidaritásunkat, és tudtam, hogy ez a fiatal lány nagyon motivált, szeretne újra kosárlabdázni. Felvettem a kapcsolatot a Fiba Europe-pal, hogy közösen megtalálhassuk azt a protézist, melynek segítségével Natasa újra játszhat.

Natasa Kovacevic 2014 tavasza óta a Fiba ifjúsági nagykövete, emellett pedig létrehozott egy alapítványt, melynek célja, hogy népszerűsítse Szerbiában a női sportágakat, valamint felhívja a figyelmet a sportolók biztosítására. „A kosárlabda az életem, az első szerelmem. Nagyon sokat jelent, hogy újra játszhatok! Köszönök mindent a Francia Szövetségnek!” – nyilatkozta Natasa Kovacevic.


Natasa Kovacevic, retour sur les parquets by FFBB
   


« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!