Rátgéber Akadémia
Nemzeti Sportközpontok

Trackateam

KÉPERNYŐHÁTTÉR
RÁTGÉBER AKADÉMIA full hd képernyőháttér
TÁMOGATÓINK
SIPO Patikák Zsolnay Kulturális Negyed MIKROHUNGÁRIA SPORT KFT. Mecsekérc Zrt.
FELNŐTT CSAPAT
PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB
2018. március 01. NEMZETI AKKREDITÁLT KOSÁRLABDA AKADÉMIA TOBORZÓ MÁRCIUS 15-ÉN!
Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia toborzó március 15-én! A Rátgéber Kosárlabda Akadémia, mint Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia tehetségkutató nyílt napot hirdet 2001. január 1. és 2005. december 31. között született leány és fiú kosárlabdázóknak a Lauber Dezső Sportcsarnokban március 15-én.


Kedves Szülők és leendő Akadémisták!

Szeretnénk olyan kiválósági központot létrehozni, melyben egyedülálló körülményeket teremtünk játékosaink fejlődéséhez. Célunk kultúránk kialakítása segítségével a szökés a középszerűség elől. A kultúra az, amely a jól működő szervezeteket tartósan sikeressé teszi. A kultúra áll a reménykedés és a hit hátterében. S a reménykedés és a hit alakítja az emberek viselkedését, a viselkedés a szokásokat, az pedig már maga a jövő.

Képzési rendszerünkben a hangsúly mindig az egyénen van, a cél, hogy az edzések óraszámát és az egyéni képzések számát fokozatosan emelve, hazai és nemzetközi versenysorozatokban szerepelve játékosaink elérjék a heti 20 óra edzéssel és versenyzéssel töltött időt, melynek jelentős része személyre szabott, a játékos aktuális fizikális és mentális állapotának megfelelő program. Játékosaink így lehetőséget kapnak a professzionális kosárlabdázóvá válásra úgy, hogy közben a komplex oktatási-nevelési programunk segítségével a fiatal kosárlabdázók minden támogatást megkapnak tanulmányaik végzéséhez és azok összeegyeztetéséhez az élsporttal.

E célból középiskolás játékosaink számára speciális tanrendű kosárlabdaosztály jött létre a 2015-ös tanévtől a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában, mely egy erős, országos szinten is kiemelt gimnázium. A Rátgéber Akadémia számára kiemelten fontos az, hogy az élsport mellett játékosai felsőfokú tanulmányokat is folytassanak, ezért a Rátgéber Kosárlabda Akadémia és a PTE közös kosárlabda-életmodelljének csúcsa a tervezett egyetemi ösztöndíjprogram.
Mentori és nevelői feladatkörben olyan szakemberek segítik játékosainkat, mint Csák Magdolna, aki 125-szörös válogatottként jól ismeri az élsporttal járó kihívásokat, és pedagógusként támogatni tudja az utánpótláskorú kosárlabdázókat a pályán és a pályán kívül is.


2018 nyarán megnyitja kapuit a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsett. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia világszínvonalú infrastruktúrájának kialakításakor a fókusz a funkcionalitáson volt, a csapatok három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát használhatnak egyszerre edzésekre, míg a központi pálya NB I. A-s és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz, a nézőtér a beépített mobil lelátó segítségével 2000 főre bővíthető. A csarnokban modern kialakítású, tágas öltözők várják a csapatokat, az edzői szobán kívül konferenciaterem is létesül. Az edzőcsarnokban helyet kap egy utánpótlás-játékosok számára kifejlesztett, a gyors regenerációt segítő wellness-részleg is, valamint egy fitness- és erősítőterem, ahol játékosokszakmai felügyelettel végezhetik személyre szabott erőnléti programjukat. A csarnok mellett, különálló épületben létesülő rekreációs, rehabilitációs és regenerációs központban kiváló szakembereink biztosítják az orvostudományi hátteret, a sportpszichológiai, a gyógytornász és egyéb háttértámogatást.

A saját étteremmel működő, 60 fős, szállodai szintű kollégiumban modern, kényelmesen berendezett, klímával ellátott, kétfős szobák, szobánként saját fürdőhelyiséggel várják majd a tehetséges serdülő, kadett és junior korosztályú fiú és lány kosárlabdázókat. A kollégiumi étteremben helyben, szakmai irányelvek és kontroll alatt készülnek az ételek a modern, egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból, a sportolói igényeknek megfelelően.


A Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia 2018. március 15-én tehetségkutató nyílt napot tart Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban (7633 Pécs, Veress E. u. 10.), ahová a 2001. január 1. és 2005. december 31. között született leány és fiú kosárlabdázókat várjuk a jelentkezési lap kitöltésével. A tehetségkutató nyílt napra jelentkező játékosok akadémiánk leány és fiú szakágának edzőivel, Rátgéber László mesteredző irányításával diagnosztikai méréseken és kompetenciafelmérő edzéseken vehetnek részt.
A nyílt nap programja:

10.30 Érkezés, regisztráció
11.00-12.30 Leány felmérések
12.30-14.00 Fiú felmérések
14.00-15.30 Leány kosárlabda edzés
15.30-17.00 Fiú kosárlabda edzés


A nyílt napra saját sportruházat szükséges!
A rendezvény ideje alatt a Sportcsarnokban büfé üzemel.

A jelentkezési lap innen letölthető.
A jelentkezési lapokat a toborzas@ratgeber.hu címre várjuk!
További információk: Csák Magdolna 30/997-47-09
« vissza

VIDEÓK
KOSÁRTÁBOR
Rátgéber László Nemzetközi Kosárlabdatábor
KOSÁR NAPKÖZI
KOSÁRLABDA NYÁRI TÁBOR PÉCSETT
HÍREK

Rátgéber Akadémia a Facebookon

A honlappal együtt egy új Facebook oldalt is létrehoztunk, megtaláljátok baloldalt a Menü alatt, lájkoljátok és adjátok tovább a barátaitoknak is!

Elindult a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Honlapja

Elindítottuk az Akadémia honlapját, melynek folyamatosan bővítjük a tartalmát, hogy mindenről értesüljetek, ami fontos! Nézzetek be hozzánk gyakran!