Női szakág: állandóság, fejlődés, eredményesség

2020. július 22.
Női szakág: állandóság, fejlődés, eredményesség Bár teljesen mind a mai napig nem állt le Akadémiánkon a szakmai munka, a mögöttünk hagyott szezont természetesen befejezettnek tekinthetjük. Szakmai és stratégiai igazgatónk, Rátgéber László segítségével pillantottunk vissza az előző közel egy évre – ezúttal női vonalon.

Állandóság, eredményesség és fejlődés jellemezte Akadémiánk csapatait a női szakágban. Játékosaink számára rengeteget jelentettek az egyéni képzések, amelyek fontosságát nem győzzük hangsúlyozni, ennek köszönhetően technikailag és fizikailag mindenki nagyon sokat lépett előre az elmúlt hónapok során. A magyar bajnokság mellett nemzetközi mérkőzéseken is részt vehettek csapataink, junior lányaink a Szpartak Moszkva vendégeként szerepeltek egy nívós tornán, az U15-ösök pedig az Adria-ligában értek el nagyon jó eredményeket, döntőbe kerültek, amit sajnos már nem lehetett lejátszani a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt.

– Junior leány csapatunk döntőbe került, amit sajnos néhány nappal a kezdete előtt lefújtak. Kár érte, mert valószínűleg érmet szerzett volna – fogalmazott Rátgéber László. – Játékosainkon látszott, hogy sokat fejlődtek, a szezon végén jobbak, mint az elején, ez a legfontosabb! Több jó meccset is láttam tőlük. A csapat vezetőedzője, Hartung Anita elhivatott, folyamatosan képezi magát, nagy karrier áll előtte. Leginkább ő képviseli Akadémiánkon azokat a szakmai és erkölcsi értékeket, amelyeket én anno felépítettem: Fűzy Ákos mellett nőtt fel, játszott a nagycsapatomban, felnőtt válogatott volt, és Amerikában egy jegyzett egyetemen szerzett kosárlabdás tapasztalatokat. Úgy vélem, edzőként még szebb eredményeket érhet el, amit alátámaszt az eddigi munkássága: nem csak technikailag és taktikailag, mentálisan is nagyon szépen formálta a csapatát. Nem utolsósorban elvégezte a Testnevelési Egyetemen az MSc szakedzőit, keveseknek van meg ez a képesítés! A junioroknál elvégzett munka eredményességét tekintve a legjobb visszajelzés az, hogy több lány felkerült a PEAC-Pécs felnőtt csapatába.

Akadémiánk kadett leány csapata is végig jól szerepelt, folyamatosan ott volt az élbolyban. Sok tehetséges játékos van a keretben, akik jelentős fejlődésen mentek keresztül az utóbbi hónapokban.

– Ezt a csapatot Ninkovics Marija vezette, akinek elégedett vagyok a munkájával. Örülök, hogy marad nálunk, Hartung Anitával az állandóságot képviselik, Akadémiánk zászlóshajóinak tekintem őket női vonalon. Marija nagyon fontos feladatot végzett el, munkásságának köszönhetően az edzők és a játékosok megértették, elfogadták, hogy milyen fontos az egyéni képzés! Jó látni, hogy technikailag mennyire képzettek a gyerekeink. Az utánpótláskorú játékosoknál az egyéni képzés a legfontosabb, ekkor kell olyan dolgokat megtanítani nekik, amelyek kihagyhatatlanok, a taktikai érettséggel ráér később foglalkozni.

Az U15-ös csapatunkat Szentpáli Gergő vezette az előző idényben, Rátgéber László szerint nagy erősítés, hogy ő visszatért az Akadémiánkra. Személyében kiváló edzőt és kiváló embert kaptunk.

– Remek, összeszedett csapatot hozott össze, örülök neki, hogy ő is marad nálunk! Egyetlen hibát vétettünk, miszerint nem indítottuk ezt a csapatot a kiemelt bajnokságban – még egyszer ez nem fordul elő. Jó volt látni, hogy a nemzetközi porondon, az Adria-ligában is megállták a helyüket a lányok.

Serdülő csapatunk is nagyon szép eredményeket ért el a szezon során, kár érte, hogy Sellei Dalma tanítványai (Ninkovics Marija segítette a munkát mentorként) a folytatásban nem tudták megmutatni még jobban a foguk fehérjét.

– Dalmában erőt és elhivatottságot látok, ő lesz Akadémiánk egyik büszkesége! Amellett, hogy kiváló munkát végez a csapatánál, sok más feladatban is számíthatunk rá, személyesen nekem is sokat segít. Örülök neki, hogy folyamatosan képezi magát, nemsokára megszerzi pszichológusi diplomáját, most pedig beiratkozott a Testnevelési Egyetemen a BSc szakedzőire.

Nagyon sok szakember tette még hozzá a maga munkáját, tudását annak érdekében, hogy sikeres szezont zárjunk. Két ember nélkül biztosan nem lett volna ez olyan, amilyen volt: Anitics Lívia a női szakág vezetőjeként beleadta mindazt a tapasztalatot, amit az évek során a csapatainál, hazája válogatottjánál megszerzett, Koronics András pedig ezúttal is azt a magas szintű, precíz munkát végezte, mint korábban. Nagyon magas szintű szakmai felkészültség jellemezte erőnléti edzőink munkáját, ezen a téren kiváló szakemberekre számíthatunk: Jágity Csaba az állandóságot képviseli, az első naptól velünk van, s nem csak szakmai, hanem emberi kvalitásaira is támaszkodhatunk, kollégája, Djokics-Rátgéber Edit pedig a serdülőknél végzett olyan kiváló és eredményes munkát, amely elengedhetetlen volt a sikereinkhez.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Online adatkezelési tájékoztató | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx