Nyolc tehetségünk vett részt a válogatottak programjában

2019. április 25.
Nyolc tehetségünk vett részt a válogatottak programjában A Rátgéber Akadémia tehetségei közül nyolc kosárlabdázó vett részt korosztálya válogatott felkészülésén a múlt héten. Játékosaink egytől egyig büszkén és örömmel meséltek az összetartásokról.
Bronzérmes junior csapatunk két húzóembere, Wentzel Nóra és Varga Eszter az U18-as válogatott felkészülésén vett részt, amelyre Európa-bajnoki és világbajnoki megmérettetés is vár idén nyáron.

Wentzel Nóra: – Már ismerjük jól egymást a válogatottbeli csapatársaimmal, hiszen 14 éves korunk óta együtt játszunk, de valamilyen szinten minden évben újra össze kell szoknunk. Két évvel ezelőtt az U16-tal egyszer már sikerült Európa-bajnoki döntőt játszanunk, és természetesen a közeledő Eb-n is jól szeretnénk szerepelni. Az U19-es bangkoki világbajnokságon szerintem nincs semmi veszteni valónk, megpróbálunk minél messzebb jutni. Kíváncsi vagyok, hogy egy évvel fiatalabbként ott mire leszünk képesek.


Varga Eszter: – Én eddig a 3x3-as válogatottnak voltam a tagja, de nagyon örülök neki, hogy ebben a szezonban már 5x5-ös nemzeti csapatba is behívtak. Sok hiányzónk volt, de ettől függetlenül keményen dolgoztunk. Ez egy teljesen más atmoszféra, nagyon boldog vagyok, hogy ott lehettem, és válogatott játékosokkal edzhettem. Elsősorban az ismerkedésen, és az újak megfigyelésén volt a hangsúly.


Az U18-as fiú válogatott edzőtáborát két junior kiválóságunk, Scherer Bálint és Fekete Dávid erősítette.

Scherer Bálint: – Rendkívül jól éreztem magam a pár nap során. Az edzések jó hangulatban teltek az elvárt, nagymértékű odafigyelés mellett is. Nem maradt túl sok szabadidőnk, de ennek ellenére sikerült megismerkednünk az új csapattársakkal, és ezekben az üres járatokban tudtuk a csapategységet is építeni. Ebben a pár napban nem a technikai dolgok csiszolása volt a cél, hanem a válogatott alapjátékának, formációinak felelevenítése, elsajátítása. A küszöbön álló U18-as Eb miatt a pályán lévő nagyobb összhang elérése is célja volt a tábornak. Nagy hangsúly volt azon, hogy a feladatokat a bemelegítés után teljes erőbedobással és koncentrációval hajtsuk végre, mint ahogy az akadémián is megszoktam. Úgy gondolom, hogy a jó szakértelemmel rendelkező edzői stáb által összerakott edzések színvonala nagyon jó volt, és sokat tudtam fejlődni ebben a rövid időszakban.


Fekete Dávid: – Nagyon örülök hogy ismét meghívtak az U18-as válogatott összetartására. Én úgy érzem, egyre jobban kezd összeszokni a csapat, és az újabbakkal is sikerült megismerkedni. Mindenki próbálta a legjobb formáját hozni, küzdött és koncentrált, mégis jó hangulatban teltek az edzések. A ott eltöltött napokban nem a technikai dolgokkal foglalkoztunk, hanem inkább a figurákat, alapjátékokat gyakoroltuk. Szerintem sikerült fejlődnöm ez alatt a pár nap alatt. Izgatottan várom a nyári felkészülést, ha bekerülök a keretbe.


Az U16-os fiú válogatott kadett csapatunk vezéregyéniségeivel, Kazy Balázzsal, Bánfi Balázzsal és Hiezl Bálinttal a soraiban készült a nyári Eb-re.

Kazy Balázs: – Jó érzés, hogy benne lehetek a korosztályos válogatottban és Magyarország legjobbjaival edzhetek. Nagyon jó volt a felkészülés, hiszen aprólékos és precíz munkát végeznek az edzők, és kimondottan sokat foglalkoznak azzal, hogy fejlődjön a védekezésünk. Ennek köszönhetően, eredményesebbek lehetünk, mind csapatban, mind egyénileg. Szeretek a válogatottal készülni, mert mindig jó a hangulat.


Bánfi Balázs: – Jó volt újra találkozni a csapattársakkal és velük edzeni. Igaz, hogy most csak rövid ideig, három napig készültünk együtt az edzőtáborban, de ez a három nap is megerőltető és nehéz volt. Figyelmet és koncentrációt vártak el tőlünk, és persze azt, hogy az edzéseken száz százalékot adjunk ki magunkból.


Hiezl Bálint: – Örültem, hogy újra behívtak és találkozhattam más csapatok legjobbjaival. Nagyon sok elméleti dolgot is lehetett tanulni a kiváló edzői stábnak köszönhetően, s emellett nagyon pörgős edzéseken vettünk részt. Az összetartásnak a fő lényege a védekezés volt, ez segít abban, hogy a meccseken jobban teljesítsek, illetve sokat tanulhatok mások játékából is. Remélem, hogy máskor is hívnak.


Kadett csapatunk ifjú kiválósága, Meszlényi Róbert pedig az U15-ös válogatott összetartására nyert meghívást.

Meszlényi Róbert: – Hétfőtől kezdtük meg a felkészülést, majd csütörtöktől vasárnapig a Cívis Kupán vettünk részt, ahol a nyolc csapat közül a második helyet szereztük meg. Az egész hét nagyon jó hangulatban telt, de mindenki nagyon keményen dolgozott. Én előbb eljöttem, hiszen szerdán nagyon fontos meccs várt rám, csapatommal a nyolcba jutásért léptünk pályára.Az U16-os leány válogatott stábja most nem számíthatott a bokasérülést szenvedő, és jelenleg is rehabilitációját töltő Habling Larára, illetve az U15-ös fiú kiválasztóra meghívott Merkl Barna sem tudott sérülés miatt a kerettel készülni.
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!