Nyolcadik hely a Nemzeti Junior Fiú Döntőn

2019. április 07.
Nyolcadik hely a Nemzeti Junior Fiú Döntőn A Nemzeti Fiú Junior Bajnokság 8. helyén végzett a Rátgéber Akadémia csapata, miután a vasárnap reggeli helyosztón 8 pontos vereséget szenvedett a házigazda Szolnoktól.
A Nemzeti Fiú Junior Bajnokság Döntőjének a hetedik helyéért lépett pályára vasárnap reggel a Rátgéber Akadémia együttese. A csoportmérkőzések során a pécsiek egyszer már legyőzték a Szolnokot, s most ismét a házigazdával kellett szembenézniük.


A Szolnok jobban kapta el a rajtot (5-1), de Vukas és Váits vezérletével az 5. percben már a mieink vezettek öt ponttal (7-12). Ekkor úgy tűnt, hogy a pécsiek kontrollálják a játékot, és akár nagyobb különbséget is kialakíthatnak, de a hazaiak rákapcsoltak, és a negyed végére ismét magukhoz ragadták az előnyt (25-23).


A második játékrész egy nagyszerű Fekete Dávid hármassal indult, majd továbbra is felváltva születtek a kosarak, 14 perc elteltével 31-31-et mutatott az eredményjelző. Az etap hátralevő részében lelassult a pontgyártás, főleg vendég szempontból, így az első félidő végére a Szolnok került lépéselőnybe (39-34).


A nagyszünetet követően – 2 perc alatt – fordítottak Schererék (41-42), de sajnos nem sokáig örülhettek az előnynek. A házigazda egy 11-0-s rohanással 10 pontosra duzzasztotta a különbséget (52-42). A baranyai gárda viszont nem adta fel, és a zárónegyed előtt 6-ra csökkentette hátrányát (59-53).


Az utolsó 10 percben már nem történt érdemben változás. Ivica Mavrenski tanítványai még megpróbáltak hajrázni egy nagyot, de a szolnokiak magabiztosan játszottak és nem engedték ki a kezükből az irányítást. Végül a házigazda 78-70-re nyert, és győzelmével a bajnokság 7. helyét is megkaparintotta. A Rátgéber Akadémia csapata pedig a 8. helyen végzett.


Szolnoki KA–Rátgéber Akadémia 78-70 (25-23, 14-11, 20-19, 19-17)


Rátgéber Akadémia: Fekete 17/12, Váits 17, Bálint 13, Scherer 8/3, Vukas 8/3, Borsos 6, Dervalics 1, Balaskó-, Herger-.


Ivica Mavrenszki: Először is szeretnék gratulálni a Szolnoknak a győzelemhez, jobbak voltak ma. Jól és agresszíven kezdtük a mérkőzést, de aztán elveszítettük a játék kontrollját és a ritmusunkat. Az utolsó játéknapon már mindenki fáradt, de a legnagyobb problémánk a helyzetek felismerésével volt. A kosárlabdában a legfontosabb a gyors helyzetfelismerés és az arra adott adekvát válasz, aki gyorsabban és jobban reagál, az a jobb játékos. A triplavonalon túlról is jobb volt a Szolnok, mi pedig túl sok büntetőt hagytunk ki, nem koncentráltunk eléggé.
« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx