Ötödik helyért játszhatunk

2019. május 11.
Ötödik helyért játszhatunk A Rátgéber Akadémia 75-67-re legyőzte a Bajai NKK-t az 5-8. helyért folytatott csatában, így vasárnap a házigazdák mérkőzhetnek az 5. helyért.
A szombati játéknap első mérkőzését az 5-8. helyért pályára lépő Pécs kezdte a Bajai NKK ellen. Az első negyedben nem tudtak elszakadni egymástól a csapatok, a Rátgéber Akadémia oldaláról Olawuyi Adenike volt eredményes a palánk alatt, míg a Bajánál elsősorban pontos középtávolikkal operáltak. Habling Lara megszerezte a Pécs első tripláját is, majd Csényi Annának adott gólpasszt egy szerzett labdából (15-15). A negyed egypontos pécsi előnnyel zárult (18-17).

Laczkó Sára hármasával indult a második negyed, a játékrész közepére pedig Csényi ziccerével 10 pontra elhúzott a házigazda (27-17). Tamás Grétát hagyták szabadon a triplavonalnál Hablingék, aki a hármas után a következő támadásban középtávolról is betalált, 29-24-nél Ninkovics Marija kért időt. Habling Lara szerzett kosarat az időkérés után, a védekezésre azonban nem fordított elég figyelmet a Pécs, üres embereit kihasználva előbb Renkus, majd Tamás szerzett újabb triplát (31-30). A félidőre 33-32-es pécsi vezetéssel vonultak a csapatok.

A szünet után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed második felében Habling és Csényi találatai révén elkezdett elszakadni a Pécs, Heckenberger tempójával pedig 6 pontos előnybe kerültek a hazaiak (46-40). Habling Lara mellett továbbra is Csényi Anna volt a Rátgéber Akadémia vezére támadásban, remek betöréseivel bontotta a bajai védelmet, Koltai Anna duplája után pedig 10 pont fölé nőtt a különbség (57-46). A negyedet Csényi kosara zárta: 59-48-as pécsi vezetéssel várhatták a csapatok az utolsó negyedet.

Szakony triplával indított, de ezután nehezen indult be a pontgyártás mindkét oldalon, a negyed közepén 5-5 szerzett pontnál tartottak a fáradó csapatok. Szabó pontjaival zárkózott a Baja (64-57), Habling válaszolt, de a bajai időkérés után Renkus szerzett középtávolit. A remekül játszó Csényi Anna révén lett újra tíz pont a különbség, Habling pedig szemfüles szerzett labdájából szerzett ziccert (71-59). A találkozót végül 75-67-re a Rátgéber Akadémia nyerte, így a hazai csapat mérkőzhet vasárnap az ötödik helyért.

Kosárlabda Akadémia Pécs-Bajai NKK 75-67 (18-17, 15-15, 26-16, 16-19)

Kosárlabda Akadémia Pécs: Habling 28/6, Csényi 22, Olawuyi 14, Laczkó 5/3, Koltai 2, Heckenberger 2, Kiss-, Kropp-, Fenyvesi-, Szamosi-.

Bajai NKK: Tamás 26/6, Renkus 10/3, Szakony 9/3, Szabó 8, Pálfi Á. 6, Borbás 4, Bődi-, Pálfi T.-.

Ninkovics Marija:Az első félidőben érződött a lányokon, hogy ez a negyedik mérkőzésük zsinórban. A második félidőre nagyobb ritmusra kapcsoltunk és sikerült megszereznünk a győzelmet! Gratulálunk a lányoknak! Holnap mindent megteszünk, hogy sikerüljön megszereznünk az ötödik helyet! Hajrá Akadémia! Hajrá Pécs!

Csányi Tamás: Védekezés nélkül ezt a játékot nem lehet játszani. Amíg öt emberből csak kettő vagy három védekezik a pályán, nincs esélyünk az ilyen mérkőzéseket megnyerni. Küzdöttünk, de nem eléggé. Gratulálok a Pécsnek.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!