„Pár éven belül mindketten odaérhetünk”

2020. február 22.
„Pár éven belül mindketten odaérhetünk” A magyar férfi felnőtt válogatott csütörtökön bravúros győzelmet aratott Szombathelyen az Európa-bajnoki címvédő szlovének ellen. A felkészülésben Kecskeméten az U20-as nemzeti csapat segített, amelyben ott volt Akadémiánk két játékosa, Meleg Gergő és Rátvay Balázs is – a felnőtteknél a szűk keretben pedig növendékünk, Pongó Marcell kapott helyet.

A felnőtt és az U20-as válogatott két napon át, hétfőn és kedden dolgozott közösen. A cél az volt, hogy a fiatalok segítsék Sztojan Ivkovics együttesének felkészülését az előtte álló Európa-bajnoki selejtezőkre, a szlovének elleni hazai, és az ukránokkal szembeni idegenbeli derbire. Csütörtökön kiderült, hogy mindenki jól végezte a dolgát, sikert hozott az együttműködés: Kellerék egy fantasztikus meccsen 77-75-re legyőzték az Eb-címvédőt. Természetesen az U20-asok számára is sokat adott ez a két nap, rengeteg tapasztalatot szereztek Akadémiánk fiai is, akik most érezhették, hogy közel vannak a tűzhöz.

– A feladatunk az volt, hogy az ellenfelet, a szlovén válogatottat modellezzük – mondta Meleg Gergő. – Mindenki személyre szabott utasításokat kapott: nekem kellett „eljátszanom” a négyes poszton bevethető szlovént. Tudtuk róla, hogy rendre balra szokott betörni, és ha megkapja a labdát, el is dobja, nekem pedig ugyanezt kellett csinálnom. Velem szemben pedig ott volt Rosco Allen, illetve Szabó Zsolt, gyakorlatilag az ő munkájukat segítettem.

Játékosaink elmondták, nagy élmény volt számukra, hogy részt vehettek ebben a felkészülésben. Testközelből mérhették fel, hogy hol tartanak, miben kell még fejlődniük.

– A játéksebesség más, gyorsabban játszanak a felnőttek, és persze fizikálisan is előrébb tartanak nálunk – fogalmazott Meleg. – Elsősorban ebben a két dologban kell még fejlődnünk. A hangulat kiváló volt, nagyon jól éreztük magunkat: a felnőttek abszolút segítőkészek voltak. Számunkra nagyon hasznos volt ez a két nap, mindketten sokat játszottunk a két mérkőzés során, az biztos, hogy a válogatottnál eltöltött idő csakis az előnyünkre válik.

Akadémiánk két játékosa nem először szerepelt az U20-as válogatottban, a tavalyi Európa-bajnokságon is ott voltak a fiúk. Mindketten elárulták, a céljuk közös: azért dolgoznak nap mint nap nálunk, hogy nemsokára ők is magukra ölthessék a felnőtt válogatott címeres mezét.

– Ha továbbra is kitartóan és keményen kell dolgozunk, pár éven belül mindketten odaérhetünk. Az Akadémián az NB I. A-csoportos együttesekhez képest is mások a feltételek, több egyéni képzést kapnak a játékosok, márpedig ennek köszönhetően lehet egyénileg a legjobban fejlődni, nem mellesleg a taktikára is nagy hangsúlyt fektetnek az edzőink – mondta Meleg Gergő.

Akadémiánk ezúton is gratulál a magyar válogatott győzelméhez!

Hajrá, magyarok!

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx