Pongó Marcell bemutatkozott a felnőtt válogatottban

2019. augusztus 10.
Pongó Marcell bemutatkozott a felnőtt válogatottban A bivalyerős, NBA-s játékost is felvonultató görög csapat ellen játszott felkészülési mérkőzést a magyar férfi válogatott, amelyben pályára léphetett Akadémiánk növendéke, Pongó Marcell is.
Ez volt az álma. Az utánpótlás-válogatottakban már magára ölthette a címeres mezt, szerepelt Európa-bajnokságon is, de a felnőtt nemzeti csapatban nem léphetett még pályára. Egészen eddig: Ivkovics Sztojan együttese Krétára utazott, ahol két meccset is játszik, s az elsőn, a bivalyerős házigazda görögök elleni találkozón Pongó Marcellnek is bizalmat szavazott a kapitány. A német Bundesliga második vonalában szereplő Nürnberg irányítója élt a lehetőséggel, két triplát is bevágott a görögöknek.
– Nagyon örültem annak, hogy bemutatkozhattam a felnőtt válogatottban – nyilatkozta Akadémiánk honlapjának Pongó Marcell. – Annak pedig különösen örültem, hogy egy ilyen erős csapat ellen játszhattunk, ahol igen neves játékosok vannak. Nagyon jó tapasztalatszerzés volt, egyben nagyon jó élmény is. A kapitány az elején elmondta, hogy mit vár tőlem, és azt próbáltam is hozni.
Gratulálunk, Marcell!


Görögország–Magyarország 83-59 (22-6, 21-22, 23-16, 17-15)
Aegean Tournament. Heraklion, Heraklion Aréna, 5222 néző. V.: Koromilasz, Katracurasz, Malamasz. Görögország: Papapetru 7/3, Calathes 6, Papanikolau 4, J. Antetokunmpo 19, Buruszisz 10. Csere: Printezisz 8, Papagiannisz 6, Larencakisz 8/3, Szlukasz 5/3, Szalusztrosz 5/3, K. Antetokunmpo 2, Mancarisz 3/3. Magyarország: Govens 2, Váradi 6, Benke 5/3, Eilingsfeld 9/3, Keller. Csere: Horti, Perl 12, Golomán 10/3, Pongó 6/6, Filipovity 7/3, Juhos 2.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!