Rátgéber Akadémia
Nemzeti Sportközpontok

Trackateam

KÉPERNYŐHÁTTÉR
RÁTGÉBER AKADÉMIA full hd képernyőháttér
TÁMOGATÓINK
SIPO Patikák Zsolnay Kulturális Negyed MIKROHUNGÁRIA SPORT KFT. Mecsekérc Zrt.
FELNŐTT CSAPAT
PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB
2019. január 11. TISZTES HELYTÁLLÁS AFRIKA LEGJOBBJAI ELLEN
Tisztes helytállás Afrika legjobbjai ellen Afrika legtehetségesebb húsz év alatti játékosait soraiban tudó NBA Academy Africa ellen folytatta szereplését a Rátgéber Akadmémia az U20-as EYBL-ben. Végül 78-41-re kikapott, de tisztesen helytállt Ivica Mavrenski együttese. A hangulat óriási volt, a mérkőzést közel 500-an tekintették meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.


Az előző EYBL-forduló All Star csapatába is beválasztott Scherer Bálint felépült sérüléséből, viszont irányítónk, Vanja Vukas és Horváth Csanád a mai mérkőzésen sem tudta vállalni a játékot. Az afrikaiak eddigi összes meccsüket megnyerték a sorozatban, és az sem könnyítette meg a pécsiek helyzetét, hogy ellenfélnél nem nagyon volt két méternél alacsonyabb játékos.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémián 17 órakor kezdődő találkozón egyértelműen a tisztes helytállás volt a tét, amit teljesített is Ivica Mavrenski legénysége. Ugyan a palánk alatt nem tudták felvenni a versenyt az NBA Acedemy Africa csapatával, de a vonalon kívülről több sikeres dobást is megeresztettek a pécsiek, amit a közel 500 kilátogató szülő és szurkoló tapsviharral hálált meg.

A Fehérvár ellen is kiválóan teljesítő Váits Olivér ma is jól irányította a többieket (2 pont, 5 assziszt, 4 lapattanó), viszont a legeredményesebb játékosunk az EYBL pénteki napján a korosztályos válogatott Fekete Dávid volt, aki 13 pontja mellé 3 lepattanót is összegyűjtött, de ne feledkezzünk meg a sérülésből visszatérő Scherer Bálint 3 triplájáról sem.

Szép volt fiúk!

Folytatás: holnap 15 órától a USK Praha ellen.


NBA Academy Africa – Rátgéber Akadémia 78-41 (20-11, 19-4, 13-16, 26-10)

Rátgéber Akadémia: Fekete 13/3, Scherer 10/9, Bálint 6/6, Ugochukwu 6 , Kelechi 4, Váits 2, Borsos-, Balaskó-, Dervalics-, Vad-.

Ivica Mavrenski: – Egy jó meccset játszottunk az egyébként jóval erősebb NBA Academy Africa ellen. Fizikálisan nem lehetett velük felvenni a versenyt, de minden megtettek a fiúk. Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez.« vissza

VIDEÓK
KOSÁRTÁBOR
Rátgéber László Nemzetközi Kosárlabdatábor
KOSÁR NAPKÖZI
KOSÁRLABDA NYÁRI TÁBOR PÉCSETT
HÍREK

Rátgéber Akadémia a Facebookon

A honlappal együtt egy új Facebook oldalt is létrehoztunk, megtaláljátok baloldalt a Menü alatt, lájkoljátok és adjátok tovább a barátaitoknak is!

Elindult a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Honlapja

Elindítottuk az Akadémia honlapját, melynek folyamatosan bővítjük a tartalmát, hogy mindenről értesüljetek, ami fontos! Nézzetek be hozzánk gyakran!