Tisztes helytállás Afrika legjobbjai ellen

2019. január 11.
Tisztes helytállás Afrika legjobbjai ellen Afrika legtehetségesebb húsz év alatti játékosait soraiban tudó NBA Academy Africa ellen folytatta szereplését a Rátgéber Akadmémia az U20-as EYBL-ben. Végül 78-41-re kikapott, de tisztesen helytállt Ivica Mavrenski együttese. A hangulat óriási volt, a mérkőzést közel 500-an tekintették meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.
Az előző EYBL-forduló All Star csapatába is beválasztott Scherer Bálint felépült sérüléséből, viszont irányítónk, Vanja Vukas és Horváth Csanád a mai mérkőzésen sem tudta vállalni a játékot. Az afrikaiak eddigi összes meccsüket megnyerték a sorozatban, és az sem könnyítette meg a pécsiek helyzetét, hogy ellenfélnél nem nagyon volt két méternél alacsonyabb játékos.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémián 17 órakor kezdődő találkozón egyértelműen a tisztes helytállás volt a tét, amit teljesített is Ivica Mavrenski legénysége. Ugyan a palánk alatt nem tudták felvenni a versenyt az NBA Acedemy Africa csapatával, de a vonalon kívülről több sikeres dobást is megeresztettek a pécsiek, amit a közel 500 kilátogató szülő és szurkoló tapsviharral hálált meg.

A Fehérvár ellen is kiválóan teljesítő Váits Olivér ma is jól irányította a többieket (2 pont, 5 assziszt, 4 lapattanó), viszont a legeredményesebb játékosunk az EYBL pénteki napján a korosztályos válogatott Fekete Dávid volt, aki 13 pontja mellé 3 lepattanót is összegyűjtött, de ne feledkezzünk meg a sérülésből visszatérő Scherer Bálint 3 triplájáról sem.

Szép volt fiúk!

Folytatás: holnap 15 órától a USK Praha ellen.


NBA Academy Africa – Rátgéber Akadémia 78-41 (20-11, 19-4, 13-16, 26-10)

Rátgéber Akadémia: Fekete 13/3, Scherer 10/9, Bálint 6/6, Ugochukwu 6 , Kelechi 4, Váits 2, Borsos-, Balaskó-, Dervalics-, Vad-.

Ivica Mavrenski: – Egy jó meccset játszottunk az egyébként jóval erősebb NBA Academy Africa ellen. Fizikálisan nem lehetett velük felvenni a versenyt, de minden megtettek a fiúk. Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez.

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2020 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!xxx