Újraindult az élet Akadémiánkon

2020. május 20.
Újraindult az élet Akadémiánkon Több mint két hónap csend, dermedtség után ma újra megtelt élettel Akadémiánk: a legnagyobb körültekintés, óvatosság mellett ismét megnyitottuk kapuinkat. Az összes egészségügyi előírást betartva kora délutántól edzések zajlottak pályáinkon – játékosaink és edzőink nagy örömére.

Nehezen teltek-múltak a napok, a hetek (igazi, hagyományos) edzések nélkül. A Magyar Kormány által a koronavírus-járvány kapcsán hozott korlátozó intézkedések miatt március 14-én be kellett zárnunk a kapuinkat – ahogy Rátgéber László szakmai és stratégiai igazgató akkor fogalmazott, azért, hogy mielőbb újra kinyithassuk őket.

A mielőbb most elérkezett. A közelmúltban enyhítettek a korlátozó intézkedéseken: eszerint május 4-től sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Ennek köszönhetően több mint két hónapos kényszerszünet, hosszas szervezői munka után ma ismét megtelt élettel a Rátgéber Kosárlabda Akadémia. Visszatértek edzőink, eljöttek pécsi és környékbeli játékosaink is, délután pedig már edzések zajlottak a Fűzy Ákos, a Horváth Judit és az Egyed Mihály pályán. Mondhatnánk, minden olyan volt, mint régen – pedig dehogy!

Akadémiánk eddig is maximálisan betartotta az egészségügyi előírásokat (a kényszerszünet alatt fertőtlenítettük a csarnokot és a kollégiumot), s a továbbiakban is így tesz – alkalmazkodva a mindenkori helyzethez. Ennek megfelelően az újranyitás során minden lehetséges, ajánlott óvintézkedést foganatosítottunk annak érdekében, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzésveszélyt: a pályákra külön bejáratokon keresztül juthattak el a játékosok, akikre a csarnokba lépéskor lábfertőtlenítés és lázmérés várt. A szokatlan „belépő”, továbbá az, hogy a nagy ölelések, pacsik ezúttal elmaradtak, láthatóan kicsit zavarták a lányokat és a fiúkat, egyvalami azonban lerítt az arcokról, mindenki nagyon örült a viszontlátásnak. És annak, hogy újra kosárlabdázhatnak.

– A mai napon újraindult az élet az Akadémián, de egyelőre a hangsúly a fokozatosságon van – fogalmazott Rátgéber László. – Továbbra is maximálisan betartunk minden előírást, szabályt, mert a legfontosabb a játékosok, az itt dolgozók egészsége. Szerencsére az intézményünk olyan infrastrukturális adottságokkal bír, amelyeknek köszönhetően a három benti pályára külön bejáratokon is be lehet jutni, ráadásul ezeket el lehet szeparálni egymástól – ezeket a lehetőségeket most ki is használjuk. A munkát kiscsoportokban indítottuk be, egy pályán legfeljebb tízen tartózkodhatnak, vagyis az egyéni képzésé lesz a főszerep. Első körben a pécsi és környékbeli játékosainkkal kezdünk foglalkozni, aztán jövő héten megnyitjuk a kollégiumot, jöhetnek tehát a többiek is, ám egy szobában egyelőre csak egy fiatal lakhat. Azt látjuk, hogy tanítványaink nagyon örülnek az újraindításnak, szüleikkel pedig folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Továbbra is figyeljük a híreket, alkalmazkodni fogunk minden, negatív vagy pozitív változáshoz – bízunk benne, hogy utóbbiból lesz több!

« vissza
Kövess minket közösségi oldalainkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook Instagram Youtube
Emberi Erőforrások Minisztériuma


GOOGLE TÉRKÉP
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

"Rátgéber Kosárlabda Akadémia" Alapítvány

Központi elérhetőségeink: +30 447 5376

Iroda: 7632, Pécs, Megyeri út 74/1.

Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások

© 2019 Rátgéber Kosárlabda Akadémia, minden jog fenntartva!